Hakkari’de görev yapan aile hekimleri de “Büyük Ankara Mitingi”ne katıldı

Ankara’da düzenlenen büyük mitinge Hakkari’den de aile hekimleri katıldı. Hekimler, “Performansa dayalı kölelik sistemini kabul etmiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği Taslağı”nın geri çekilmesi talebiyle aile hekimleri, Ankara’da büyük bir miting düzenledi. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) tarafından organize edilen mitingde, sağlık çalışanları insanca yaşayabilecekleri ve güvenli çalışma koşulları talep etti.

Bugün saat 13.00’te Ankara Anıtpark’ta gerçekleşen mitinge Hakkari’den de aile hekimleri katılım gösterdi. Dr. Aysel Şahin ve Dr. Erkan Ölmez’in de aralarında bulunduğu Hakkari’den gelen hekimler, mitingde seslerini duyurdu. Mitinge ayrıca Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, İyi Parti Ankara Milletvekili Dr. Eşref Fakıbaba, Deva Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez de katılım sağladı.

Mitinge katılan diğer sağlık sendikaları ve kuruluşlar arasında AHEF, AHESEN, Anadolu Sağlık Sen, ASEF, Bağımsız Sağlık Sen, Birlik Sağlık Sen, Genç Sağlık Sen, Genel Sağlık İş, Hekim Birliği Sendikası, Hekim Sen, Türk Sağlık Sen ve TTB yer aldı.

Miting alanında, sağlık çalışanları ellerinde dikkat çekici pankartlarla tepkilerini dile getirdi. Pankartlarda, “Keşke hekim olup hayat kurtarmakla uğraşacağımıza, imam olup ölülerin arkasından dua etseydik”, “Yangın çıkmazsa itfaiyeci maaş alamıyor mu?” ve “Eğitim hedefte, öğretmen hedefte, sağlık hedefte, hekim hedefte. Okumak suç oldu bu ülkede” gibi mesajlar yer aldı.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Türkü Yağmur Nehir, mitingde yaptığı konuşmada, “Performansa dayalı kölelik sistemini kabul etmiyoruz. Bu zulüm yönetmeliğinden derhal vazgeçin. Binlerce hekimin sesine kulak verin, aksi halde mücadelemiz sürecektir” dedi.

Miting, sembolik bir tabutun hekimlerin omuzlarında taşınarak sahneye bırakılmasıyla sona erdi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNDEM Haberleri