Hakkari’de Afet Risk Azaltma Planı toplantısı: 'Yüksekova’da 3600’e yakın çadır stoklandı'

Hakkâri Valisi Ali Çelik, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş'ın başkanlığında düzenlenen İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Hakkâri Valisi Ali Çelik, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş'ın başkanlığında düzenlenen İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Değerlendirme Konulu Video Konferans Toplantısı'na katıldı. Toplantı, 13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında 81 il valisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Çelik’in yanı sıra, Vali Yardımcıları Buğra Karadağ, Tayyar Emre Mahmutoğlu, Abdulkadir Işık, AFAD İl Müdürü Resul Karadeniz, AFAD yetkilileri ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Vekili Cengiz Adıgüzel de katıldı.

Toplantıda, afet risklerinin azaltılması amacıyla yürütülen İRAP çalışmaları ele alınarak, illerdeki mevcut durum ve atılacak adımlar değerlendirildi. Yerel düzeyde afet risklerinin azaltılması, olası afetlere karşı hazırlık seviyesinin artırılması ve koordinasyonun güçlendirilmesi konuları üzerinde duruldu.

Hakkâri’de belirlenen kamu kurum ve kuruluşlarına düşen 240 görev olduğunu belirten Vali Çelik, bu görevlerin hem depremselliği azaltmak hem de sel ve çığ gibi afetleri önlemek için belirlendiğini ifade etti.

Ayrıca, Hakkâri Merkez’de 2000’e yakın, Yüksekova’da ise 3600’e yakın çadırın depolarda stoklandığı ve arama kurtarma ekipleri kapsamında 1800 kişiden oluşan 56 arama kurtarma timi oluşturulduğu kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri