Govend Dergisi’nin 7. sayısı çıktı

Derecik’te 2014 yılında kurulan Govend Dergisi, 7. sayısını yayımladı. Bu sayıda, genç mucit Aram Kaynak’ın başarı hikayesi öne çıktı.

Derecik ilçesinde, düşünce, kültür ve edebiyat dergisi olarak bilinen Govend, 7. sayısını yayımladı. 2014 yılında Hasan Dinç tarafından kurulan dergi, ismini ilçenin sembolü olan Govend Dağı’ndan (Balkaya Dağı) alıyor. İlk sayısını 23 Kasım 2014’te çıkaran Govend Dergisi, bu sayısında da bölgenin kültürel ve sanatsal zenginliklerini ön plana çıkarmayı amaçlıyor.

Derginin 7. sayısı, ‘Küçük Mucit Aram Kaynak’ başlıklı kapak konusuyla okuyucularıyla buluştu. Bu sayıda, Yeşilova köyünde yaşayan ve atık malzemelerle teknolojik ürünler üreten Aram Kaynak’ın başarı hikayesi işleniyor. Aram, Selçuk Bayraktar tarafından Teknofest’e davet edilerek dikkatleri üzerine çekti. Dergi, Aram’ın hikayesini “Şirin bir ilçe, Nadide bir Dergi, Küçük Bir Mucit, ve yarınlara ithafen umut dolu bir adım” ifadeleriyle tanıttı.

Govend Dergisi’nin arka kapağında ise Filistin’deki trajediyi anlatan ‘Vicdanlar Nezdinde Yılın Fotoğrafı’ ve Filistinli şair Mourid Barghouti’nin şiiri yer aldı. Dergi, bölgede eğitim, kültür ve sanat alanlarında önemli bir boşluğu doldurmayı hedefliyor. Ayrıca, kentin saklı kalmış güzelliklerini ve tarihi değerlerini en şeffaf şekilde okuyucularına sunmayı ilke ediniyor.

Derginin genel yayın yönetmenliğini Hasan Dinç, editörlüğünü ise Ferhat Ekici ve Fuat Yılmaz yapıyor. Ferhat Ekici, edebiyat camiasında ‘Şalvarlı Filozof’ olarak tanınıyor. Ekici ve Yılmaz, derginin haberlerinden görsel tasarımına, dizgisinden sosyal medya tanıtımına kadar tüm süreçlerde aktif rol alıyor.

Derecik’te matbaa olmadığı için, Govend Dergisi Van’da basılıyor. Her biri 36 sayfadan oluşan ve 500 adet basılan dergi, ücretsiz olarak dağıtılıyor. Maddi zorluklar nedeniyle, 10 yıl içinde sadece 7 sayı çıkarılabilen dergi, tarafsız ve siyaset üstü yayın politikasıyla tüm kesimlere hitap ediyor. Özellikle Derecik’in genç yeteneklerinin başarı hikayelerine destek vermesiyle biliniyor.

Dergi’nin devamı için, her türlü mevkiye başvuru yapıldığı ifade edildi.

Govend Dergisi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 7. sayının yayınlanmasında emeği geçen tüm editörlere, ekibe, fotoğraf ve tasarım konusunda yardımcı olanlara ve yazılarıyla katkı sunan yazarlara teşekkür etti. Derginin bu sayısının hazırlanmasında büyük emek ve gayret gösterildiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KÜLTÜR / SANAT Haberleri