Festival öncesi Sat Buzul Gölleri’ne yoğun ilgi

6. Cilo Festivali’ne ev sahipliği yapacak olan Sat Buzul Gölleri, etkinlik öncesi yoğun ilgi ile karşılaştı.

Hakkari'nin İkiyaka Dağları'nda bulunan Sat Buzul Gölleri, düzenlenecek festival öncesinde doğaseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Festivalin başlamasına saatler kala, birçok insan bu eşsiz doğa harikasını görmek ve temiz havasını solumak için bölgeye akın etti.

“Lütfen doğayı kirletmeyelim”

Ziyaretçilerden Hikmet Ölmez, bölgenin doğal güzelliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ölmez, “Harika bir doğamız var, biz de bunun tadını çıkarıyoruz. Bize bir gün yetmiyor, bu yüzden erken geldik, doğa çok güzel, lütfen doğayı kirletmeyelim” dedi.

“Bu mevsimde bu serinliği yaşamak ayrı bir heyecan”

İlk kez Sat Buzul Gölleri'ni ziyaret eden Rukiye Duran ise, bu deneyimin kendisi için büyük bir heyecan kaynağı olduğunu söyleyerek “Umarım güzel geçer. Bu mevsimde bu serinliği yaşamak ayrı bir zevk ve heyecan…” ifadelerini kullandı.

“Bu tür etkinlikler daha geniş çapta düzenlenmeli”

Festivale katılacak olan Ferhat Gür, bölgenin doğal güzelliklerinin daha geniş kitlelere tanıtılması gerektiğini belirtti. Gür, “İlk defa geliyorum, çok güzel bir yer. Bu tür festivallerin düzenlenmesi ve tanıtılması çok güzel bir şey” diye kaydetti.

Gür, yetkililere seslenerek bu tür etkinliklerin daha geniş çapta düzenlenmesi talebinde bulundu.

“Doğayı mahvediyoruz, ciddi bir tahribat var”

Şırnak’tan gelen Süleyman Zeybek ise ailece geldiklerini ve bölgenin beklentilerinin ötesinde olduğunu söyledi. Zeybek, özellikle çevre kirliliğine dikkat çekerek, “Doğayı mahvediyoruz, ciddi bir tahribat var. Plastik ve naylon atıklar doğaya zarar veriyor. Ziyaretçiler sıfır atık bilinciyle hareket etmeli” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNDEM Haberleri