Evinde arama yapılan gazeteci Önver için basın açıklaması yapıldı

Yüksekova’da DEM Parti ilçe teşkilatı, evinde arama yapıldığı belirtilen gazeteci Rabia Önver için Cengiz Topel Caddesinde bir basın açıklaması düzenledi.

Yüksekova Dem Parti İlçe teşkilatı tarafından saat 14:00’de Cengiz Topel Caddesi’nde bulunan Zagros İş merkezinin önünde yapılan basın açıklamasına, Hakkari Milletvekilleri Öznur Bartın ve Onur Düşünmez, Yüksekova Belediye Eşbaşkanları Şadiye Kırmızıgül ve Şoreş Diri, Yüksekova DEM Parti ilçe teşkilatı ve Dem Parti Hakkari İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut katıldı.

Armut’un okuduğu basın açıklamasında; “JİNNEWS muhabiri Rabia Önver, Hakkari’deki karanlık güçleri, uyuşturucu ve fuhuş çetelerini deşifre eden haberiyle ilgili yürütülen soruşturma neticesinde hedef haline getirilmiştir” diyerek Önver’in evinin yaptığı haberler nedeniyle arandığını söyledi.

Armut, “Bu baskı, yalnızca Rabia’yı değil, halkın gerçekleri öğrenme hakkını da hedef alıyor. Çünkü Rabia'nın ortaya koyduğu bu kirli ilişki ağları, sadece yerel bir mesele değil, Kürt halkının yıllardır maruz kaldığı baskıcı uygulamaların bir yansımasıdır. Özgür basına saldırılar, Kürt halkını sindirmeye yönelik bu politikanın bir uzantısıdır. Bugün Rabia’nın evine yapılan baskın, Kürt gençlerini yozlaştıran, fuhuş ve uyuşturucu bataklığına iten karanlık odakların üzerini örtme çabasıdır” dedi.

Düşünmez: Halkın haber alma hakkı çiğneniyor

Armut’un ardından Kürtçe bir konuşma yapan Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez baskılarla basının susturulmaya çalışıldığını söyleyerek, “Halkın haber alma hakkı çiğneniyor. Özgür basın doksanlı yıllarda başını eğmemişti bugün de başını eğmez” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİTİKA Haberleri