Esendere-Yüksekova yolunda asfaltlama çalışmaları sona yaklaştı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ile Esendere arasındaki yolun asfaltlama çalışmaları sona yaklaşıyor.

Yüksekova ilçesi ile Esendere arasındaki yol, yapılan çalışmalar sonucunda daha konforlu bir hale getiriliyor. Her gün binlerce tır ve aracın geçtiği bu yol, geçmişte engebeli yapısı ve çukurlarıyla sürücülere zorlu anlar yaşatıyordu. Ancak son iki yıldır süren altyapı çalışmalarının ardından, yol duble yol standardına kavuşturuldu.

Bu yıl ise asfaltlama ve istinat duvarlarının inşası ile yolun modernizasyonu tamamlanma aşamasına geldi. Yapılan bu düzenlemeler sayesinde, kazaların da önüne geçilmesi hedefleniyor. Yeni yol, sürücülere daha güvenli ve konforlu bir seyahat imkânı sunacak.

“Yaklaşık 10 gün içinde yolu teslim edeceğiz”

Yol yapım çalışmalarını üstlenen Baskın Kardeşler firmasının şantiye şefi Rubar Baskın, projeyle ilgili son gelişmeleri paylaştı. Baskın, “Dört ay önce başladığımız çalışmalarda, ilk olarak mevcut taş duvarı kaldırdık ve yerine 700 metre uzunluğunda betonarme bir istinat duvarı yerleştirdik. Dolgu işlemlerinden sonra alt temel, üst temel ve asfaltlama çalışmalarını da tamamladık. Şu an 1 kilometrelik alanın sağ tarafında 500 metre asfalt çalışmamız kaldı. Yaklaşık 10 gün içinde çalışmalarımızı tamamlayarak 1,5 kilometrelik yolu teslim edeceğiz. Bu sayede, Esendere-İran sınırına ulaşım daha rahat ve konforlu bir seviyeye ulaşacak” dedi.

Yolun tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki sürücüler, hem uluslararası hem de yerel trafik açısından daha güvenli ve konforlu bir yol deneyimine sahip olacaklar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri