Ergün Canan: Hakkari Barosu, hak ihlallerine karşı daima dik duruş sergilemiştir

Dördüncü kez başkanlığa seçilen Hakkari Barosu Başkanı Ergün Canan, seçimlerin çekişmeli geçtiğini belirterek, insan hakları mücadelesine ve hukukun üstünlüğüne olan bağlılıklarını vurguladı.

Hakkari Barosu Başkanı Ergün Canan, 13 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen Hakkari Barosu’nun 11. Genel Kurul toplantısında dördüncü kez başkanlık görevine seçildi. 2019 yılından bu yana bu görevi yürüten Canan, seçim sonuçlarını baronun doğru yolda olduğunun bir göstergesi olarak değerlendirdi.

“Seçimleri kazanmak, yapılan hizmetlerin avukatlar tarafından takdir edildiğinin bir göstergesidir“

Genel kurulda yaklaşık 200 avukattan 150'si oy kullandı ve seçimler oldukça çekişmeli geçti. Bunun üzerine Canan, “Burada bir irade ortaya çıktı ve hepimiz bu iradeye saygı duymak durumundayız. Seçimleri kazanmak, yapılan hizmetlerin avukatlar tarafından takdir edildiğinin bir göstergesidir” dedi.

”Hiç kimseyi yalnız bırakmadık”

Canan, Hakkari Barosu’nun 2019’da göreve başladıklarında hukukun üstünlüğünü benimseyerek insan haklarını koruma amacıyla hareket ettiklerini vurguladı. Baro olarak bölgede ve Türkiye genelinde önemli başarılara imza attıklarını belirten Canan, “Kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı gibi olaylarda Hakkari Barosu her zaman ön planda oldu. Hiç kimseyi yalnız bırakmadık, vatandaşlarımıza hukuki yardım sağladık” ifadelerini kullandı.

“Baromuzu daha ileriye taşımak için çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Son dört yılda Hakkari Barosu’nun Türkiye genelindeki barolar arasında önemli bir yere geldiğini belirten Canan, bu başarının titiz çalışmaların bir ürünü olduğunu söyledi. Canan, “Hakkari Barosu, insan hakları ihlallerine karşı daima dik duruş sergilemiş ve mağdurların yanında olmuştur. Yönetimdeki meslektaşlarımın katkılarıyla baromuzu daha ileriye taşımak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye ekledi.

Seçim sürecinde kendisine destek veren tüm meslektaşlarına teşekkür eden Ergün Canan, Hakkari ve bölge halkına hizmet etmeye devam edeceğini ve insan hakları mücadelesinde kararlı duruşlarını sürdüreceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri