Eğitim Sen Hakkari Şubesi’nden Şemdinli’deki ‘uygunsuz içerik’ iddiasına tepki

Eğitim Sen Hakkari şubesi, Şemdinli Altınsu Köyü Atatürk Ortaokulu’nda yaşanan ‘uygunsuz içerik’ ve tehdit olayı üzerine basın açıklaması yayımladı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Hakkari Şubesi, Şemdinli Altınsu Köyü Atatürk Ortaokulu’nda öğrencilere izletilen uygunsuz içerikli filmle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Sendika, okulda öğrencilere “Şirinler Kayıp Köy” filmi izletilmesi gerekirken, RTÜK tarafından +13 yaş sınırıyla sınırlanan “Gizemli Adaya Yolculuk” adlı filmin gösterildiğini ve bu filmde düşük seviyeli şiddet ve cinsel içerik bulunduğunu belirtti. Eğitim Sen, yaşanan olayın çocuklar üzerinde olumsuz etkiler bırakabileceğine dikkat çekti.

Sendika, okul idaresi ve öğretmenlerin bu duruma müdahale ederek öğrenci ve velilerden gelen tepkiler üzerine, filmi izleten kişilere karşı çıktıklarını ve okulda yaşanan bu olayın ardından sorumlu kişilerin okuldan ayrılmak zorunda kaldığını ifade etti. Açıklamada, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, bu açıklamaların sorumluluktan kaçma çabası olduğu ileri sürüldü.

Eğitim Sen, valilik tarafından verilen iznin dışında bir filmin izletilmesinin suç teşkil ettiğini vurgulayarak, sorumluluğu olan yöneticiler hakkında soruşturma açılmasını istedi. Sendika ayrıca, olayın aydınlatılması için Hakkari Valisi Ali Çelik’e çağrıda bulunarak, “Valiliğin izni dışında başka bir filmin çocuklara izlettirilmesi ve okullara sokulan yabancı kişilerin öğrencilere kötü muamele etmesi sorumluluğunda kimler var?”, “İzin verilen bir film varsa bu kişiler okula nasıl girip başka bir içerik izletebildi?” ve “Apar topar niçin ilçeden ayrıldı? gibi sorulara yanıt talep etti.

Eğitim Sen, olayın üzerinin örtülmemesi gerektiğini ifade ederek, olayda sorumluluğu olan herkesin adalet önünde hesap vermesi için savcıları göreve davet etti. Sendika, öğrencilerin zarar görmesini engelleyen okul yönetimine ve öğretmenlere teşekkür ederek, konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri