Deri hastalığı olan Derecikli Amar, tedavi için Ankara’ya gitti

Derecik’in Ortaklar (Bêsusın) köyünde yaşayan ve 'Bülloz Pemfigoid' adlı deri hastalığı bulunan Amar Yaşar, tedavi olmak için Ankara’ya gitti.

Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Ortaklar (Bêsusın) köyünün Örencik (Benavok) mezrasında yaşayan Amar Yaşar’ın doğuştan 'Bülloz Pemfigoid' adlı deri hastalığı bulunuyor. Hastalığı sonucu vücudunda su kabarcıkları oluşan ve bunların patlaması sonucu yara bere içerisinde kalan Amar, tedavi olmak için çağrıda bulunmuştu.

Bunun üzerine Hakkari Valisi Ali Çelik, Amar’ın tedavisi için hareke geçti. Yaşar, Ankara Hacettepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi olmak için babasıyla beraber Ankara’ya gitti.

Tedavi olacağı için mutlu olduğunu belirten Yaşar, “İyileştiğimde okula gidip arkadaşlarımla istediğim oyunları oynayacağım iyileşeceğim artık hiçbir arkadaşım benimle dalga geçmeyecek. Tedavime yardımcı olan başta Hakkari Valimiz Ali Çelik’e, sağlık çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye belirtti.

Tedavi için emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Baba Celal Yaşar ise, “Sayın Valimize, ahbap ekibine, Haluk Levent’e, Şemdinli iş insanı Sabri Özel ‘e ve desteklerini esirgeyen herkese teşekkür ediyoruz. Çocuğumu tedavisi için Ankara’ya gidiyoruz. İnşallah orda çocuğum iyileşecek. Okuluna başlayıp okuyup arkadaşlarıyla isteği oyunları oynayacak” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri