Derecik’te son üç yıldır seracılık hızla artıyor. İlçenin elverişli iklim koşulları, kış aylarında dahi sebze ve meyve yetiştirilmesine olanak sağlıyor. Seracılığın geçim kaynağı haline geldiği ilçede şu an yaklaşık 150 sera bulunuyor. İlçede yaşayan Behçet Sönmez de bu yıl seracılığa adım atanlardan biri. Sönmez, İlk denemesinde yaşadığı tecrübeleri ve hedeflerini paylaştı.
Dört ayda 750 bağ marul hasadı
Behçet Sönmez, 30 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğindeki serasında ekim ayı itibarıyla marul ve kıvırcık yetiştirmeye başladı. Dört aylık bir süreçte 750 bağ marul hasadı gerçekleştiren Sönmez, ilk denemesinde bazı zorluklarla karşılaşsa da seracılığa ilgili.
“Toprağımız çok verimli”
Bu yıl sadece marul ektiğini aktaran Sönmez, “Biraz geç başladığım için başka ürünlere yer veremedim. Ancak mart ayından itibaren domates, biber ve salatalık ekmeyi planlıyorum. İklimimiz çok güzel. Geceleri serayı kapatıyorum, gündüzleri güneş alsın diye açıyorum. Toprağımız da çok verimli. Marul ve kıvırcığın lezzeti mükemmel” diye konuştu.
Sönmez, “Elhamdülillah, bu işe başladım. Sabah kahvaltılarında bile kendi yetiştirdiğim marulları ve kıvırcıkları yemeyi tercih ediyorum” diyerek mutluluğunu ifade etti.