Derecik Sınır Kapısı’nın su sorunu çözülüyor

Derecik Umurlu Sınır Kapısı’ndaki su sorununa çözüm için harekete geçildi. Başkan Hasan Dinç ve heyetler, kaynak tespiti yaparak çalışmalara başlama kararı aldı.

Derecik Belediye Başkanı Hasan Dinç geçtiğimiz hafta ilçede bulunan Umurlu Sınır Kapısı'nda Iraklı yetkililerle bir görüşme gerçekleştirmişti. Ziyaret önemli sonuçlara vesile oldu. İl Özel İdaresi bünyesindeki Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Adil Demir, mühendisler, Mergesor Su İşleri Müdürü Mecrom Diri ve beraberindeki heyet, Derecik Belediye Başkanı Hasan Dinç’in de katılımıyla sınır kapısını ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, ilk olarak Özel İdare heyeti, sınır kapısında Mergesor heyeti tarafından karşılandı. Heyet, Derecik Umurlu Sınır Kapısı’nda gümrük müdürlüğünü ziyaret etti ve ardından siyasi sınırların dışında kalan Balkaya Dağı’nın 2600 metre rakımlı yamaçlarındaki kaynak sularına yaklaşık iki kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından kaynak sularına ulaşıldı ve burada kapsamlı keşif çalışmaları yapıldı. Gerekli incelemeler ve raporların tutulmasının ardından, öğle yemeğinde tekrar bir araya gelen heyetler, Derecik Belediye Başkanı Hasan Dinç’in de katılımıyla, sınır kapısının su sorununu çözmek için kaynak tespiti yaptı.

Ortak kararla, uzun görüşmeler sonucunda sorunun hızlı adımlarla ihale sürecine girilerek çözülmesi ve çalışmaların başlatılması kararlaştırıldı. Mergesor heyeti, akşam saatlerinde sınır kapısında uğurlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri