Derecik: Köylüler 1 yıldır kurulu olan yeni direkler için enerji talep ediyor

Derecik Ulaşan (Zerin) köyünde yeni elektrik direklerine bir yıldır enerji verilmediği için köylüler çürümüş eski direkleri kullanmaya devam ediyor. Bir evin kolonuna sabitlenen elektrik direği herşeyi anlatıyor.

Derecik’e bağlı Ulaşan (Zerin) köyünde yüklenici firma tarafından yaklaşık bir yıl önce monte edilen demir elektrik direklerine enerji verilmediği için köy sakinleri hala 40 yıllık çürümüş odun direkleri kullanmaya devam ettiklerini belirtti.

Devrilmemesi için evlerin balkonlarına halatlarla bağlanmış olan eski direkler can ve mal güvenliği açısından büyük bir risk oluşturuyor. Köy sakinleri, yeni direklerin bir yıldır kurulmuş olmasına rağmen neden enerji sağlanmadığını sorgularken, yetkililerin bir an önce müdahale etmesini istiyor.

Köy sakinlerinden Sait Demirel, eski bir direği göstererek köyde yıllardır çürümüş bir halde olduğunu belirterek, “Bu eski direğin dibi çürümüş durumda. Direk devrilmesin diye evin balkonuna bağlamışız, yoksa direk şimdiye kadar devrilirdi. Geçen sene bu demir direkler dikildi ancak kablolar bağlanmadı. Yağmur yağarsa elektrik çarpması gibi sakıncalı durumlar olabilir. Yeni direklere enerji verilmeli ama kimse gelip ilgilenmiyor” dedi.

Demirel, köy muhtarının gerekli yerlere defalarca başvurduğunu fakat bir sonuç alınamadığını belirterek, “Yeni direğe diğer elektrik kabloları da değiyor, çok tehlikeli bir durum. Tahtayla önlem alınmış gördüğünüz gibi. Bu sorun sadece benim evimin önünde değil, köyün birçok yerinde var. Eski direkler çürümüş, artık kaldırılmalı. Yeni demir direklerin bağlantısı yapılmış, ancak enerji verilmemiş. Lütfen yetkililer bu durumu çözsün” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri