6. Cilo Festivali’nin 2. gününde flyboard, sörf, yelken, kano, rafting, yamaç paraşütü ve trekking etkinlikleri ile devam ediyor. Festivale katılan yerli ve yabancı turistler doğaya zarar vermeden temiz şekilde bırakmaya dikkat çekti.
“Hor kullanmayalım burası bizim değerimiz”
Kuşadası’ndan gelen Aydın Mençuk, Cilo’nun güzelliğine değinerek, “Uzun zamandır buraya gelmek istiyordum nasip bu güneymiş. Dün geldik çok iyi vakit geçirdik dün gece de burada çadırda kaldık burası gerçekten çok güzel bir yer ben yurt dışında birçok yeri dolaştım ama bu kadar değerli bu kadar anlamlı bir yer gerçekten yok vatandaşlarımızdan ricam şudur ki gerçekten buranın değerini bilelim. Şimdi ben baktım elimizden geleni yaptık çöp falan topladık hani herkes böyle önünü toplasa attığını alsa zaten ortada çöp diye bir şey kalmaz. Hor kullanmayalım burası bizim değerimiz sahip çıkalım” dedi.
“Bizi ilgilendiren bu muhteşem doğadır”
Ankara’dan gelen Esat Yarar daha önce de Hakkari bölgesine geldiğini ifade ederek, “İki yıl önce de geldim fakat 69’da da bir ziyaret gerçekleştirmiştim. Zap suyuna devrimci gençlik Köprüsü’nde, o zaman gençlik tabi şimdi gibi değildik ortam gayet güzeldi. Bizi ilgilendiren bu muhteşem doğadır, festival değil. Doğamızı koruyalım” diye belirtti.
İran’dan gelen Maryam Andıshmand ise ara sıra Türkiye’ye belirterek, “Emekli öğretmenim buraya turist olarak geldim. Bu bölgeyi çok güzel gördüm. Havası çok güzel, insanları çok sevimli, çok sadıklar, bize çok yardımcı oldular. Başta vali olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Her şey bizim için yapılmıştı hiçbir eksiklik görmedik buranın yolu çok zor ama buraya gelmek bu doğayı görmek çok güzel” ifadelerini kullandı.
“Güzelliklerimizin farkında olalım”
Şemdinli’den festivale katılan Metin Kaplan isimli vatandaş ise, festivale daha önce de katılmayı çok istediğini belirterek, “Buraya gelmek beni çok mutlu etti. Rehberle geldik. Buranın doğasına olan hayranlığımı ifade edecek kelimeleri bulmakta zorlanıyorum. Buraya coğrafyamıza, yaylalarımıza gelmek buraları görmek daha önce zordu. Buraların çoğu yerine gidemiyorduk hep izinlere tabiydi. Artık bu önyargılar da kırılınca dışardaki vatandaşlarda gelip bizim bölgelerimizi görüp tanıyacak. Güzelliklerimizin farkında olalım, doğamızı temiz tutalım” dedi.