Başkan Tekin'den Şemdinli-Derecik karayoluna eleştiri

Hakkari Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Tekin, bozuk yol için yetkililere çağrıda bulundu.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Tekin, Derecik ilçesine yaptığı ziyaret sonrasında yoldaki sorunları ve yapılan hataları eleştirdi.

Tekin, yolculuğun tehlikeli hale geldiğini aktardı

Tekin açıklamasında, Şemdinli-Derecik uluslararası karayolunun 2023 yılında serpme asfaltla kaplandığını ancak asfaltta oluşan çukurlar, kabarmalar ve yol çökmeleri nedeniyle yolculuğun zorlaştığını ve tehlikeli hale geldiğini belirtti. Ayrıca, yolu inşa eden kuruluşların denetim mekanizmalarının yetersizliğine değinerek, yapılan işlerin vicdanlarıyla bağdaşıp bağdaşmadığını sorguladı.

"Yol çalışmaları doğa katliamına neden oluyor"

2019 yılında planlanan ve 2022'de başlatılan yol çalışmalarının doğa katliamına neden olduğunu vurgulayan Tekin, bu süreçte bir köyün yok edildiğini ve uygun olmayan yeni yol güzergahının başka bir yerden geçmesi gerektiği raporlandığını dile getirdi. Bu durumun sorumlularının açıklama yapmasını isteyerek, doğa tahribatı mı yoksa yol açılması mı konusunda eleştirilerde bulundu.

Tekin, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne sorular sordu

Açıklamasının devamında Tekin, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne sorular yöneltti. Tekin, yol güzergahını belirleyecek mühendislerin bulunup bulunmadığını, yeni yol güzergahının yeni doğa tahribatlarına yol açıp açmayacağını, yol güzergahının değiştirilmesi planlanan yolun ne zaman tamamlanacağını, Şemdinli-Derecik Karayolu'nun patika yol statüsünden ne zaman çıkarılacağını, devam eden yol çökmelerinin ne zaman onarılacağını sordu.

Tekin son olarak, Hakkari'nin uzak olmasının, burada yapılacak çalışmaların plansız ve topluca yapılamayacağını vurgulayarak, yerel halkın haklarının korunması gerektiğini belirtti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNDEM Haberleri