Başkan Canan: Hakkari’nin yaşam kalitesinin artırılması için somut adımlar atılsın

Hakkari Baro Başkanı Ergün Canan Hakkari’de yaşanan sorunlara değinerek, ilçenin yaşam kalitesinin artırılması için somut adımlar atılması çağrısında bulundu.

Hakkari Baro Başkanı Ergün Canan, Hakkari'deki ekonomik ve sosyal sorunlara dikkat çekerek kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Canan, TÜİK verilerine göre işsizlikte Hakkari’nin en yüksek orana sahip olduğunu ve genç işsizliğin de aynı şekilde zirvede yer aldığını belirtti. Hakkari'nin üç sınır kapısına sahip olmasına rağmen işsizlik oranının %23 olduğunu söyledi.

"Depreme karşı alınan önlemler yetersiz"

Hakkari’deki altyapı eksikliklerine de değinen Canan, depreme karşı alınan önlemlerin yetersizliğini ve özellikle okullar ve hastanelerin güçlendirilmesi konusundaki belirsizlikleri vurguladı. Ulaşım sorunlarına dikkat çeken Canan, tünellerin tamamlanamaması ve alternatif yolların yapılmaması nedeniyle trafik kazalarının arttığını belirtti. Çöplük mevkiindeki yol sorununa da dikkat çeken Canan, kış aylarında toprak kaymalarının yol kapanmalarına neden olduğunu söyledi.

"Otopsi yapılacak bir adli tıp kurumu eksik"

Canan, sağlık hizmetlerindeki eksiklikleri de eleştirerek Yüksekova'da bir anjiyo ünitesinin kurulması gerektiğini ve mevcut durumda kalp krizi geçiren hastaların uzun mesafeler taşınırken hayatlarını kaybetme riskinin yüksek olduğunu belirtti. Ayrıca, otopsi yapılacak bir adli tıp kurumunun eksikliğine de dikkat çekti.

"Uyuşturucu kullanım yaşı 15'in altına düştü"

Uyuşturucu kullanım yaşının 15'in altına düştüğünü ve bu sorunun önlenmesi için devletin ve ebeveynlerin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirten Canan, kadınlara yönelik şiddet ve cinsel istismar vakalarının arttığını ve bu konuda da daha fazla önlem alınması gerektiğini vurguladı.

"Yüksekova'nın sorunlarına acilen çözüm bulunması gerekiyor"

Son olarak, Hakkari’nin mevcut durumda bir "hayat var" tabelasıyla kandırılmaması gerektiğini ifade eden Canan, Hakkari'nin ve Yüksekova'nın sorunlarına devlet yetkililerinin acilen çözüm bulması gerektiğini söyledi. Belediye ve devlet yetkililerine çağrıda bulunan Canan, Hakkari’nin yaşam kalitesinin artırılması için somut adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri