ABD: Joe Biden yönetimi, ABD Dışişleri Bakanlığı'na Ukrayna'ya 350 milyon dolarlık ek askeri yardım kararı aldı. Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ilk planda 350 milyon dolarlık olan yardımın artırılabileceği yönünde açıklamalar yaptı. Blinken, "Bu, ABD'nin geçtiğimiz yıl Ukrayna'ya taahhüt ettiği toplam güvenlik yardımını 1 milyar doların üzerine çıkarıyor” dedi. ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey yetkililer de basına verdiği demeçte, "Bu yardımlar arasında tanksavarlar, hafif silahlar, cephaneler olacak. Son birkaç gün içinde Ukrayna'ya savunma yardımında bulunduk ve bunlar devam edecek" dedi.
İngiltere: Muhafazakar Parti hükümetinin Silahlı Kuvvetler Bakanı James Heappey, Ukrayna'ya daha fazla askeri yardım yapılacağını duyurdu. Bakan Heappey, Ukrayna'ya askeri yardım için birçok ülkeyle koordinasyon içinde olduklarını söyledi. Ukrayna'nın Rus birliklerine karşı güçlü bir direniş gösterdiğini savunan Heappey, Rusya'nın buna karşı Ukrayna'ya daha fazla ağır silahla saldırabileceğini bu nedenle askeri yardımları sürebileceğini ifade etti. İngiliz bakan, yardım kapsamına ilişkin bilgi vermedi.
Almanya: Hükümet, Ukrayna'ya ordu stoklarından 1000 tanksavar ve 500 Stinger füzesi göndereceğini duyurdu. Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, yaptığı yazılı açıklamada, "Silahlar en kısa sürede Ukrayna'ya teslim edilecek" ifadelerini kullandı. Hükümetin, Ukrayna'ya silah göndermesi aynı zamanda politika değişikliği anlamına geliyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Beyaz Saray ziyaretinde savaş ve kriz bölgelerine ağır silah vermeyi reddetmeye devam edeceklerini açıklamıştı.
Fransa: Elysse Sarayı, Rusya'ya yönelik ekonomik ve finansal yaptırımları güçlendireceğini ve Ukrayna'ya daha fazla askeri ekipman göndereceğini duyurdu. Fransa'nın Ukrayna'ya göndereceği askeri ekipmana ilişkin bilgi verilmedi. Elysse Sarayı'ndan yetkililer yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya gönderilecek silah ve askeri ekipmanla ilgili planlamaların sürdüğünü belirterek “Tahmin edileceği gibi şu anda bölgeye ekipman sevkiyatı zor bir süreç” dedi.
Polonya: Varşova hükümetinin askeri mühimmat taşıyan ilk konvoyu Ukrayna'ya ulaştı. Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Piorun taşınabilir uçaksavar füze sistemi, çeşitli sayıda cephane, kurşungeçirmez yelek ve kask taşıyan askeri konvoyun Ukrayna'ya ulaştığını duyurdu. Blaszczak, “Ukrayna'ya teslim ettiğimiz mühimmat taşıyan askeri konvoy komşularımıza ulaştı. Ukraynalıları destekliyoruz, dayanışma içerisindeyiz” ifadelerini kullandı. Ulusal Güvenlik Büro Şefi Pawel Soloch ise yaptığı açıklamada diğer Avrupa ülkelerinin Ukrayna'ya göndereceği askeri mühimmat sevkiyatının Polonya üzerinden gerçekleştirilebileceğini belirtti.
Hollanda: Hükümet, Ukrayna'ya Alman yapımı 50 tanksavar gönderme kararı aldı. Hollanda parlamentosu, Kiev'e 200 adet Stinger hava savunma füzesinin yanı sıra tüfek, mühimmat, radar sistemleri ve mayın tespiti yapan robotlar gönderilmesini onayladı. Hollanda Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Savunma Bakanlığı, müttefiklerimizle birlikte bu silahları mümkün olduğunda erken teslim edecek" ifadeleri kullanıldı. Hollanda hükümeti 18 Şubat'ta da Ukrayna'ya radar ve miğfer gibi çeşitli askeri malzeme yardımı yapılacağını açıklamıştı.
İsveç: Ukrayna'ya askeri yardım kararı alan ülkeler arasına İsveç de katıldı. İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, hafif silahların yanı sıra Ukrayna'ya tanksavar da gönderileceğini belirti. Andersson, "5 bin AT4 tanksavar silah, 5 bin çelik yelek, 5 bin askeri kask, 135 bin askere yetecek hazır gıda göndereceğiz. Ayrıca insani yardım için 50 milyon avro ilave destek vereceğiz" açıklaması yaptı. Andersson, sorunun Avrupa'nın tüm güvenliğini ilgilendirdiği için böyle bir karar aldıklarını ve Avrupa Birliği'nde (AB) ileriki günlerde Rusya'ya yönelik daha fazla önlemin alınacağını sözlerine ekledi.
Belçika: Hükümet, Ukrayna'ya destek için askeri ekipman, 2 bin adet otomatik silah ile 3 bin 800 ton yakıt gönderme kararı aldı. Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Ukrayna'nın askeri yardım talebine karşılık bu kararın alındığını belirtti. Belçika Savunma Bakanlığı da koruyucu askeri ekipmanın yola çıktığını açıkladı. Bakanlık, NATO ve AB ülkeleriyle istişare içinde gönderilen ekipmanların içinde miğfer, yelek ve yön cihazları gibi askeri ekipmanların da bulunduğunu bildirdi. Belçika'nın ilerleyen dönemde de NATO gücü kapsamında Romanya'ya 300 asker göndereceği kaydedildi.
Finlandiya: Hükümet, Ukrayna'ya 2 bin kurşun geçirmez yelek, 2 bin miğfer, 100 sedye ve iki acil tıbbi bakım istasyonu için ekipman göndereceğini açıkladı. Devlet Başkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada, ülkenin gelecek günlerde AB'nin Sivil Koruma Mekanizması aracılığıyla Ukrayna'ya insani malzeme yardımında bulunacağı da ifade edildi. Finlandiya, 17 ve 24 Şubat'ta Ukrayna'ya toplam 14 milyon avroluk mali destek yardımında bulunacağını duyurmuştu.
Çekya: Prag hükümeti Ukrayna'ya 8.6 milyon dolar değerinde silah ve mühimmat yardımına onay verdi. Çek Savunma Bakanlığı Twitter'dan yaptığı açıklamada "Yardımlar devam edecek" dedi.
Slovakya: Hükümet Ukrayna'ya 2,6 milyon euro değerinde askeri ekipman ve 8,4 milyon euroluk yardım gönderme kararı aldı.