Cezayir'in BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) sunduğu Filistin'in BM'ye tam üyelik talep eden karar tasarısı oylamaya sunuldu. ABD'nin "hayır" oyu kullandığı tasarı, 12 "evet" ve 2 "çekimser" oy aldı.
Karar metni, "BM Genel Kuruluna Filistin'in tam üye olarak kabul edilmesi tavsiye edilir." ifadesini içeriyordu. Oylamada, İngiltere ve İsviçre "çekimser" kalırken, Rusya, Çin, Fransa, Cezayir, Malta, Ekvator, Guyana, Slovenya, Sierra Leone, Mozambik, Güney Kore ve Japonya "evet" oyu verdi.
Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusu 2011'de yapılmış ancak BMGK'de gerekli desteği alamamıştı. Filistin 2012'de BM'de "daimi gözlemci statüsü"ne sahip oldu.
Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, 2 Nisan'da BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e bir mektup göndererek, üyelik başvurusunun yeniden ele alınmasını talep etmişti. Guterres de 3 Nisan'da BMGK'ye bir mektup yazarak, Filistin'in talebinin gündeme alınması çağrısı yapmıştı.
BMGK ise 8 Nisan'da Filistin'in talebini "Yeni Üyelerin Kabulü Komitesi'ne" iletmşti. Ancak Komite, iki toplantının ardından mutabakata varamamıştı. Bunun üzerine Cezayir, Filistin'in üyeliği için karar tasarısını müzakerelere açmıştı.