6. Cilo Festivali başladı

Hakkari Valiliği tarafından Yüksekova ilçesindeki Cilo Sat Gölleri'nde düzenlenen 6. Cilo festivali başladı.

Hakkari Valiliği tarafından düzenlenen 6. Cilo Festivali yüzlerce kişinin etkinlik alanına gelmesiyle başladı. Festival için bir gün önceden Sat Gölleri'ne çıkan vatandaşlar geceyi göller bölgesinde geçirdi.

"Fırsatı kaçırmamak için geldik"

Evde çok sıkıldıklarını ve böyle bir etkinliğin yapılıyor olmasına mutlu olduklarını ve katılmak istediklerini belirten Semanur Aksın, "Yüksekovalıyız evde çok sıkılıyorduk böyle bir etkinliğin yapılıyor olması bizi çok mutlu etti bu fırsatı kaçırmamak için geldik. Festivalye geçen sene de katılmıştık çok memnunduk ama bu sene daha güzel görünüyor. Atmosfer daha canlı, katılım daha fazla. Birlikte eğlenebileceğimizi düşünüyorum, akşam da kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bu atmosferden etkilenmemek elde değil"

Şemdinliden gelen Ceyhan Ünsal, "Böyle bir etkinlik yapıldığı için Vali beye teşekkür ediyoruz. Öncelikle festivalin ilk günü buraya geldiğimiz için atalarımızın yeri, kırmızının yeri doğasıyla herkesi büyüleyen bir yer. Bu atmosferden etkilenmemek elde değil. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

"Burası mükemmel bir doğaya sahip"

Festivale ikinci kez katıldığını belirten Oğuzhan Özatak, "En son üç yıl önce gelmiştim. Akşam da buradaydık. Biraz erken davrandık, burası mükemmel bir doğaya sahip. Hiç erimeyen buzulları var. Festival normalde geçen senelerde daha erken yapılıyordu ama bu sefer bir ay 10 gün falan gecikmeli oldu. Çünkü Yüksekova'nın çetin bir kış dönemi oldu, o şekilde olunca mecburi insanların mağdur olmaması için çok soğukta kalmaması için böyle bir karar alındı. Bu güzel festivale bütün halkımızı davet ediyoruz" dedi.

"Burası çok güzel, buranın kıymetini bilin"

Festivale İstanbuldan katılan Nurhayat Dere, Yüksekova'ya ilk defa geldiğini söyledi. Bölgeyi çok beğendiğini belirten Dere, "Doğasıyla insanıyla harika bir yer. Yemeklerine bayıldım, gerçekten de müthiş. İstanbul'un sıcağından kurtulup buraya geldim. İstanbul'da yanıyoruz resmen. Burası çok güzel buranın kıymetini bilin" ifadelerini kullandı.

"Dilimle yöresel kıyafetimle kültürümle burada bulunuyorum"

Irak'ın Kürdistan Bölgesi'nden gelen Tayyip Osman da festivale ilk kez katılanlardan. Sat Göllerinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Osman, "Ben şahsen dilimle yöresel kıyafetimle kültürümle burada bulunuyorum. Kendi özümü burada yansıtıyorum. Irak'ta şu an sıcaklık dereceleri çok yüksekken burada normal buranın ısısı güzel. Buranın bitki örtüsü de çok zengin. Elimde gördüğünüz çiçekler şifalı olduğu için ben bunları kendime aldım, kış için kurutacağım" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri