15 barodan ortak çağrı: İnsan hakları savunucuları korumaya alınmalı

15 baro, Adana Barosu üyesi ve insan hakları savunucusu Avukat Şiar Rişvanoğlu’na yönelik yapılan saldırı hakkında ortak bir basın açıklaması yaptı.

Hakkari, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Dersim, Diyarbakır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van Baroları, Adana Barosu üyesi ve insan hakları savunucusu Avukat Şiar Rişvanoğlu’na yönelik saldırıya dair ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, 16 Ekim 2024 tarihinde akşam saatlerinde Rişvanoğlu’nun ofisinde bulunduğu sırada aracının lastiklerinin kesildiği ve aracın camına tehdit içerikli bir mektup bırakıldığı belirtildi.

Barolar, insan hakları savunucularına yönelik bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, meslektaşlarına yapılan bu saldırıyı kınadıklarını ve geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini ifade etti. Açıklamada, avukatlara yönelik benzer tehditlerin acı sonuçlara yol açabileceğine dikkat çekildi. Meslektaşlarının yaşam hakkı ile bedensel bütünlüğünün korunması için gerekli tedbirlerin alınması ve faillerin bir an önce tespit edilmesi gerektiği belirtildi.

Son olarak, imzacı barolar, etkin bir soruşturma yürütülmesi ve Rişvanoğlu’nun güvenliğinin sağlanması için çağrıda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri