YÜTSO Başkanı Özdemir: Yüksekova halkına müjdelerimiz yakın

YÜTSO Başkanı Özdemir: Yüksekova halkına müjdelerimiz yakın

YÜTSO Başkanı Salih Özdemir, YÜTSO ve iş insanlarının İran başta olmak üzere yurt dışı ziyaretlerinin Yüksekova için avantajlarını değerlendirdi.

12 Haziran 2024 tarihinde Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) tarafından İran'ın Urmiye şehrine düzenlenen ziyaret başta olmak üzere ileride gerçekleştirilecek yurt dışı ziyaretlerini değerlendiren YÜTSO Başkanı Salih Özdemir, Yüksekova'nın daha çok konuşulması gerektiği vurgusunda bulundu.

YÜTSO ve iş insanlarından oluşan heyet, Urmiye Ticaret Odası ve Türkiye Konsolosluğu ile önemli görüşmelerde bulundu. Özdemir, Yüksekova ve İran arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek maksadıyla yapmış oldukları bu ziyaretin değerli olduğunu belirtti.

whatsapp-image-2024-06-22-at-15-49-15-1.jpeg

"Onlarda ortada olan sorunların farkında"

Urmiye ziyaretlerinin çok verimli geçtiğine değinen Başkan Özdemir, "Mevcut sorunları masaya yatırdık. Karşılıklı çözüm önerilerinde bulunduk. Bu toplantımız çok keyifli geçti. Eminim ki bu ziyaretlerimizin olumlu sonuçlarını göreceğiz. Akabinde Başkonsolosluğumuz Adil Cüneyt Akbala'yı ziyaret ettik. Birlikte çözüm odaklı görüşmeler gerçekleştirdik. Onlarda ortada olan sorunların farkında. Hep birlikte mücadele edeceğimiz bir sürece girdiğimizi belirtmek istiyorum" dedi.

"Sınır kapılarında yaşanan sorunları dile getirdik"

Toplantılarının son ayağı olarak Urmiye bölgesinin Kültür Tarih ve Turizm Müdürü Doktor Seferi ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Özdemir, "Karşılıklı olarak kültürel turların düzenlenmesi açısından mevcut ulaşım sınır kapılarında yaşanan sorunları dile getirdik. Onlar da bu sorunlara vakıf olduklarını dile getirdi. Kalıcı çözümler üzerine fikirler yürüttük" diye belirtti.

whatsapp-image-2024-06-22-at-15-49-13.jpeg

Bu toplantılardan sonra İran heyetini Yüksekova'ya davet ettiklerini belirten Özdemir, "En kısa zamanda onlarda davetimiz üzerine ilçemize gelecekler. Umarım bundan sonra somut adımlarla birlikte güzel gelişmeler olacak" ifadelerinde bulundu.

"Yüksekova daha yeni yeni keşfediliyor"

Bir sonraki ziyaretlerini Irak bölgesine düzenleyeceğini ifade eden Özdemir, "Yurt dışı temaslarımız arttıkça Yüksekova'nın mevcut sorunları daha çok konuşulacak ve çözüm yolları da gündeme gelmiş olacak. Buradan Yüksekova halkına müjdelerin çok yakın olduğunu söyleyebilirim. Yüksekova kalkınmaya ve gelişmeye o kadar yatkın bir yer ki, daha yeni yeni keşfediliyor, bunun için adım atmamak bu ilçeye haksızlık olur. Tüm çabalarımız daha yaşanılabilir bir Yüksekova içindir. Bu yolda emek harcayan herkese teşekkür ediyorum" diye kaydetti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum