Yüksekova'ya getirilen depremzede kedi Mişo, anne oldu

Yüksekova'ya getirilen depremzede kedi Mişo, anne oldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Veteriner Hekim Ercan Tekin tarafından Hatay'dan Hakkari'nin Yüksekova ilçesine getirilen Mişo adlı kedi, 4 yavru dünyaya getirdi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da birçok hayvan da depremden ekilendi. Veteriner Hekimleri Birliği'nin çağrısı üzerine Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden gönüllü olarak Hatay'a giden Veteriner Hekim Ercan Tekin, bir haftalık görev süresinin ardından yola çıkacağı gün, bulundukları kliniğe, henüz yeni doğmuş 4 yavru kedi getirildi.

whatsapp-image-2024-06-21-at-12-37-41.jpeg

Tekin, yıkıntılar arasındaki sokağa terk edemeyince bu yavru kedileri ile birlikte Yüksekova’ya döndü. Veteriner Hekim Tekin'in getirdiği yavrulara, yeni doğum yapmış bir kedi ise sütannelik yaptı. Yavrulardan 2'si yapılan tüm tedavilere rağmen öldü. Kalan yavrulardan birini öğretmen diğerini ise Tekin ailesi sahiplendi.

whatsapp-image-2024-06-21-at-12-37-36.jpeg

Tekin ailesinin gözetiminde büyüyen kediye, Mişo adı verildi. Aradan geçen zaman içerisinde büyüyen Mişo, 2 hafta önce 4 yavru dünyaya getirdi.

Veteriner hekim Tekin, "Mişomuz depremden sonra bizimle beraber büyüdü. Şimdi yavruladı. 4 yavrusu var. Mişo anne sevgisi görmedi ama yavrularını çok seviyor, kimseyi yaklaştırmıyor. Mişo ve yavruları bizim için çok özel" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.