Yüksekova'da haziran ayında 8 metrelik karla mücadele

Yüksekova'da haziran ayında 8 metrelik karla mücadele

Kar kalınlığının 8 metreyi geçtiği Yüksekova ilçesindeki Binbir, Düztepe ve Davulcu üs bölgelerinin yol açma çalışmaları devam ediyor.

Kış mevsimin çetin geçtiği Hakkari'de, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yaz ayında da karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Kar kalınlığının yer yer 7-8 metreyi bulduğu alanlarda ekipler, ekskavatör kullanarak ilerleyebildiklerini belirtti.

İkiyaka Dağları'nda yer alan 3 bin 300 rakımlı Göllerbaşı Üs Bölgesi'ni ulaşıma açan ekipler, daha sonra, Türkiye'nin en yüksek üs bölgesi olan 3.450 rakımlı Düztepe ile Binbir ve Davulcu üs bölgelerine ulaşım sağlanması için karla mücadele etmeye devam ediyor.

whatsapp-image-2024-06-24-at-11-58-29.jpeg

Yüksekova Yeşiltaş köyünden başlanılan ve yaklaşık 1 aydır devam eden karla mücadele çalışması da aralıksız devam ediyor. Ekipler, çalışmanın başladığı noktadan itibaren toplam 30 kilometre olan yolun 17 kilometresini ulaşıma açarken kalan 13 kilometrelik kısmının da biran önce açılması için büyük gayret sarf ettiklerini aktardı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.