Yüksekova'nın Kışla Mahallesi sakinlerinden bozuk yol tepkisi

Yüksekova ilçesinin Kışla Mahallesi'nde bozuk olan yol vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Yüksekova ilçesinin Kışla Mahallesi'nde yer alan Hamit Kesici ve Değirmen Caddesi'ni birbirine bağlayan 417. Sokak’ta, yolun bozukluğu nedeniyle mahalle sakinleri büyük sıkıntı yaşıyor.

Vatandaşlar, yolun bu kısmının sadece 150 metre uzunluğunda olduğunu ve 20 metre uzunluğunda bir istinat duvarının örülmesi gerektiğini belirtti. Mahalle sakinleri, evlerinin pencerelerini açamaz hale geldiklerini, yazın toz, kışın ise çamur derdinden bıktıklarını ifade etti.

whatsapp-image-2024-07-03-at-11-42-04.jpeg

“Bu sorun yıllardır devam ediyor”

Mahalle sakini Cafer Safalı, bu sorunun yıllardır devam ettiğini, aracımın burada bir saat boyunca kaldığını ve çıkamadığını, hem toz hem de zeminin yumuşak olması nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

“Birçok dilekçe verdik ama yol onarılmıyor”

Asiye Duman ise “Bu yol bizi zehirliyor, pencerelerimizi açamıyoruz. Bahçemize çıkamıyoruz. Daha önce birçok dilekçe verdik ama yol onarılmıyor. Yetkililerden yolun asfaltlanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-07-03-at-11-46-00.jpeg

“Yıllardır bu yol bu halde, kimse gelip bakmıyor”

Yıllardır yol ile ilgilenilmediğini belirten Zübeyce Yalçın “Yıllardır bu yol bu halde, kimse gelip bakmıyor. Her gün onlarca araç buradan geçiyor. Araç sahipleri ile tartışıyoruz çünkü toz kaldırdıkları için bahçemizde ve evimizin önünde oturamıyoruz” diye kaydetti.

whatsapp-image-2024-07-03-at-11-46-01.jpeg

Vatandaşlar, yetkililerden yolun bir an önce yapılmasını ve 20 metrelik istinat duvarının örülmesini talep etti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.