Yüksekovalı sporcular birincilik kupası ile ilçeye 17 madalya kazandırdılar

Yüksekovalı sporcular birincilik kupası ile ilçeye 17 madalya kazandırdılar

Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası'nda 17 madalya kazanan Yüksekovalı sporcular, birincilik kupasını da aldı.

Türkiye Kayak Federasyonu 2024 faaliyet programında bulunan Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası Bitlis'te start verdi. Bitlis'in Ahlat ilçesinde başlayan Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası'na 23 ilden 250 erkek, 150 kadın olmak üzere toplam 400 sporcu katıldı. Yarışmaya katılan Yüksekovalı sporcular 6 tane birincilik, 7 tane ikincilik ve 4 tane üçüncülük kazanırken, birincilik kupasını da elde ettiler. Yarışmanın sonunda Yüksekova 2240 puan toplayarak Türkiye Şampiyonluğunu elde etti.
Başarılı sporcular; Diyar tekin 2., Cıvan Karaman 2., Şennur Kartal 2., Jinda Kameri 2., Nurevşan Çınar 2., Şilan Yılmaz 2., Devran Avcı 2., Rabia Neval Tekin 3. İki stilde 3.'lük, Erdem geylani 3., Cıvan Karaman 3.'lük elde etti.

whatsapp-image-2024-06-27-at-21-44-08-1.jpeg

"Bu başarılarımız farklı branşlarda da devam edecektir "

Yüksekovalı sporcuların 6 birincilik, 7 ikincilik ve 4 üçüncülük olmak üzere 17 madalyayla Türkiye şampiyonu olduğunu belirten Yüksekova Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İlhan Yılmaz, "Bize bu gururu yaşattıkları için sporcularımıza, antrenörlerimize ve teknik ekibimize teşekkür ediyorum. Bu başarılarımız farklı branşlarda da devam edecektir inşallah. Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak, Valimiz Sayın Ali Çelik, Kaymakamımız Sayın Ömer Çimşit, Hakkari İl Müdürümüz Sayın Emin Yıldırım'ın destekleriyle daha güzel başarılara imza atacağız inşallah. Doğasıyla spora elverişli olan ilçemizi, devletimizin bizlere sağladığı ve sağlayacağı imkanlarla daha da geliştirerek, yurt içinde ve yurt dışında bayrağımızı gururla dalgalandıracağız" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum