Yüksekova’da yüzme derslerine büyük ilgi: 600 öğrenci eğitim görüyor

Yüksekova’da yaz okulu programı kapsamında 600 öğrenci yüzme alanında eğitim görüyor.

Yüksekova İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen yaz okulu programı, büyük ilgi görüyor. Dokuz antrenör ve cankurtaran eşliğinde verilen yüzme derslerine yaklaşık altı yüz öğrenci katılıyor. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İlhan Yılmaz, yaz okulu kapsamında başlatılan yüzme derslerine olan yoğun talep hakkında bilgi verdi.

whatsapp-image-2024-07-23-at-22-50-07.jpeg

“Beş yüze yakın öğrenci kayıt bekliyor”

Yılmaz, "Yüzme havuzumuzda dokuz antrenörümüz ve cankurtaranımız ile yaklaşık altı yüz öğrencimize eğitim veriyoruz. Beş yüze yakın öğrenci kayıt bekliyor. Kayıtlarımız dolduğu için onlara yardımcı olamadık ancak bu yaz spor okulları bittikten sonra onları da peyderpey alacağız. Amacımız, bütün gençlerimize yüzme öğretmek ve onları yüzebilecek duruma getirmek. Bakanlığımızın 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' sloganı çerçevesinde, Yüksekova’daki tüm gençleri yüzmeyle buluşturacağız. Yarı olimpik yüzme havuzumuz yaklaşık bir buçuk yıldır hizmet veriyor ve başladığı günden beri yoğun ilgi görüyor. Kapasitemiz dolduğu için tüm taleplere cevap veremiyoruz, ancak başvuruların bilgilerini ve telefon numaralarını aldık. En kısa zamanda onlara da dönüş yapılacaktır," dedi.

whatsapp-image-2024-07-23-at-22-48-59.jpeg

“Eğitimlerimize sıfırdan başlıyoruz”

Üçüncü kademe yüzme antrenörü Hasret Biçer ise performans grubunda olan ve yakında yarışmalara katılacak öğrenciler üzerine konuştu. Biçer, "Şimdilik derslerimiz çok kalabalık geçiyor ama verimli. Antrenör sayımız yeterli. Eğitimlerimize sıfırdan başlıyoruz; önce ayak çırpma, ardından suya alıştırma ve tahtayla yüzdürme şeklinde ilerliyoruz. Şu an performans grubunda olan ve yakında yarışmalara götüreceğimiz öğrencilerimiz var. Yaklaşık altı yüz öğrenciyle eğitime devam ediyoruz," dedi.

whatsapp-image-2024-07-23-at-22-48-43.jpeg

Yüksekova’da yüzme derslerine olan yoğun ilgi, gençlerin sporla buluşmasına ve yüzme becerilerini geliştirmelerine önemli katkılar sağlıyor.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum