Yüksekova’da YKS sınavında başarılı olan öğrencilere kahvaltı etkinliği

Yüksekova’da YKS sınavında başarılı olan öğrencilere kahvaltı etkinliği

Yüksekova’da YKS sınavında başarı elde eden öğrenciler için kahvaltı etkinliği düzenlendi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, YKS sınavında yüksek puan alan ve en iyi sıralamalara giren öğrenciler için Yüksekova Bilim-Final Öğretim Kursu’nda kahvaltı etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, Gençlik ve Spor Merkezi Müdürü İlhan Yılmaz, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İskender Akdoğan, Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selami Durna, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Coğaç, Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

whatsapp-image-2024-07-22-at-12-36-01.jpeg

“Daha iyi bir hayatın ancak eğitimle mümkün olduğuna inanıyoruz”

Yüksekova Bilim-Final Öğretim Kurs Merkezinin Kurucusu Menaf Özdil, "2010'dan beri her yıl yüzlerce öğrenciyi üniversiteye gönderiyoruz. Bu yıl da güzel bir başarı yakaladık; sadece tıp fakültesi sıralamasına 10'dan fazla öğrencimiz var. Diğer alanlarda da çok güzel sıralamalar elde ettik. Yoğun emek sarf ettiğimiz bu dönemi kapatıyoruz ve önümüzdeki sezonlara yoğunlaşıyoruz. Çünkü YÖK önemli kararlar aldı ve Milli Eğitim Bakanlığı önemli değişikliklere gidecek. Biz de bu değişiklikleri mercek altına aldık. Bunun dışında, yapay zeka ve makine öğrenimi çığır açıcı bir duruma geldi. Zamanın ve iş dünyasının dinamikleri değişiyor; biz bu tüm değişimler perspektifinde kendimizi yeniden konumlandıracağız. Bu senenin gururunu yaşamak, Milli Eğitim camiamızın saygıdeğer müdürleri, STK temsilcilerimiz, kıymetli öğretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimizle geleneksel kahvaltıda bir araya geldik. Biz, daha iyi bir hayatın mümkün olduğuna ve bunun da ancak eğitimle mümkün olduğuna inanıyoruz" dedi.

Başarılı öğrenciler etkinlik sonrası açıklamada bulundular.

whatsapp-image-2024-07-22-at-12-36-46.jpeg

Öğrencilerden Solin Yazgan, "Bu yıl 40 bin sıralama yaptım. Hedefim diş hekimliği; 446 puan aldım. İnşallah en iyi üniversiteye yerleşirim. Bugün bizi burada güzel kahvaltı etkinliğinde bir araya getiren dershane yönetimine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-07-22-at-12-37-08.jpeg

Ali Babat ise "Özdil Eğitim Kurumları'nda eğitim görmekteyim. Hocalarıma buradan teşekkür ediyorum; sayelerinde burada iyi bir puan aldım. Hayalim tıp fakültesine gitmek; ilk 10 bine girdim. Sınavda 501 puan aldım. Hedefim nöroloji okumak ve o bölümden mezun olmak" diye belirtti.

whatsapp-image-2024-07-22-at-12-36-19.jpeg

Bir diğer öğrenci Hicran Bartın "Sayısal alanda 45 bin sıralama aldım, 440 puan aldım. İlerisi için Cerrahpaşa Üniversitesi'nde hemşirelik düşünüyorum. Bulunduğum kuruma, Yüksekova Bilim-final Eğitim Kursu yönetimine ve öğretmenlerime çok teşekkür ederim. Bu süreçte bizi destekleyen başta ailem, öğretmenlerim ve yanımda duran herkese teşekkür ederim" dedi.

Bu etkinlik, öğrencilerin başarılarını kutlamak ve gelecek hedeflerine odaklanmaları için motivasyon sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum