Yüksekova'da yeni düğün salonları yapılıyor

Yüksekova'da yeni düğün salonları yapılıyor

Yüksekova'da düğün sezonlarında yaşanan yoğunluk işletme sahiplerini düğün salonu açmaya teşvik etti.

İlçede başlayan düğün sezonuyla beraber düğün salonlarında yoğunluk yaşanıyor. Düğün salonları ise bazen taleplere yetersiz kalıyor. Düğün salonlarının yetersizliği, işletme sahiplerini bu alana teşvik ediyor. Mekan veya dükkan açma fikri olan iş insanları, kendilerini düğün sektöründe daha avantajlı konumda bulacağı fikriyle girişimlerde bulunuyor. İlçenin çevre yolunda inşaatı süren kır düğün salonu da bu mekanlardan biri…

whatsapp-image-2024-06-23-at-15-02-55-2.jpeg

"Düğün sahiplerinin yer bulmada sıkıntı yaşaması bizi bu alana teşvik etti"

Bu sektöre atılmayı avantajlı bulan düğün salonu işleticisi Orhan Türfend, "Bir yer açma fikri üzerine biz ailece oturup düşündük. Yüksekova'da düğünlerin çok yoğun olmasından kaynaklı bazen yer bulmada sıkıntı yaşayan düğün sahiplerini de göz önünde bulundurarak kır düğün salonu açmaya karar verdik" ifadelerinde bulundu.

whatsapp-image-2024-06-23-at-15-02-55.jpeg

"Fiyatların da makul bir seviyede olması taraftarıyım"

Yüksekova'da bulunan düğün salonu sayılarının makul bir düzeyde olduğuna değinen Türfend, “Yüksekova'da çok sayıda düğün yapılıyor. Evet ekonomi kötü gerçekten insanlar zorlanıyor ama bir şekilde aileler çocuklarının güzel günlerini kusursuz şekilde yapmaya çalışıyor. Bu noktada fiyatların da makul bir seviyede olması taraftarıyım" dedi.

"Yüksekova halkı kapalı yerlere alışkın değil"

Kapalı düğün salonu yerine kır düğün yeri yapma fikrinin nedenlerine değinen Türfend, "Yüksekova halkı kapalı yerlere alışkın değil. Geçmişte de düğünler hep açık alanlarda yapılıyordu. Bu noktada insanlarımızın istek ve taleplerine uygun olacak şekilde girişimlere başladık. Kır düğün alanımızın içinde havuz, çocuk park yeri, çekim alanı gibi alternatifler bulunacak" söyledi.

whatsapp-image-2024-06-23-at-15-02-55-1.jpeg

Bir ay sonra faaliyete geçecek olan kır düğün salonunda 30 kişi istihdam edilecek. Türfend, düğün salonunun şimdiden Yüksekova halkı için hayırlı olmasını diledi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum