Yüksekova'da yağmur sularının zarar verdiği evin tavanı çöktü

Yüksekova'da yağmur sularının zarar verdiği evin tavanı çöktü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, yağış nedeniyle 4 kişilik ailenin yaşadığı tek katlı evin tavanı çöktü.

Olay, dört gün önce gece geç saatlerde Esentepe Mahallesi’nde meydana geldi. Şemsettin Özmen, eşi ve çocuklarının birlikte yaşadığı tek katlı evin tavanı aşırı yağmurların verdiği zarar sonucu gürültüyle çöktü. 4 kişilik Özmen ailesi uyudukları sırada meydana gelen çökmede korku yaşayarak kedilerini güçlükle dışarı attıklarını belirttiler. Çökme sadece evin salonunda meydana geldi.

whatsapp-image-2024-06-02-at-09-55-39.jpeg

"Allah'tan çökme anında salonda kimse yoktu"

Maddi durumlarının iyi olmadığını belirten Şemsettin Özmen, “Evin duvarları ve tavanı zaten sağlam değildi. Yaptıracak maddi gücümüz olmadığı için mecburiyetten bu evde oturuyorduk. Ben ve çocuklarım diğer odadaydık. Yağmur yağışı nedeniyle tavan ağaçları kırıldı ve bu şekilde tavan çöktü. Allah'tan çökme anında salonda kimse yoktu. Çocuklarım korkmasın diye çöken kısmı abilerimle beraber temizledim" ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-06-02-at-09-55-40.jpeg

"Ha bugün ha yarın üzerimize çökecektir"

Çöken tavanı, pen ve başka malzemelerle kapattıklarını söyleyen Özmen, "Mecburi kendi çabamızla tavana şimdilik bir çözüm bulduk ama ömrü uzun değil. Ha bugün ha yarın üzerimize çökecektir” diye belirtti.

whatsapp-image-2024-06-02-at-09-56-24.jpeg

“Kızımın kalbinde 3 delik var sürekli tedaviye götürüyorum”

İki yıllık üniversite mezunu olduğunu ifade eden Özmen, “İki kızım var. 4 yaşındaki büyük kızımın kalbinde 3 delik var sürekli Van’a tedaviye götürüyorum. Aylık 5 bin TL’ye bir dükkanda işçi olarak çalışıyorum. Maaşım hiçbir şeye yetmiyor" dedi.

Özmen, zor koşullarda yaşadıklarına değinerek, yetkililere destek çağrısında bulundu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum