Fikret Yaşar'ı kaybettik

Fikret Yaşar'ı kaybettik

Yüksekova'nın ilk öğretmen ve dağcılarından olan Fikret Yaşar, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yüksekova'nın ilk öğretmen ve dağcılarından biri olarak tanınan Fikret Yaşar, uzun bir süredir akciğer rahatsızlığıyla mücadele ediyordu. Yaşar, Van'da tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.

Yaşar'ın cenazesi sabah saatlerinde Van'dan Yüksekova'ya getirilip, Eski Orman Mahallesi mezarlığında defnedildi.

Yaşar ailesi taziyeleri Eski Kışla Mahallesi'ndeki Eski Merkez Camii'nde kabul ediyor.

Taziye dilekleri için iletişim numaraları: Said Yaşar: 05433031654, Metin Yaşar : 05468771480, Veysel Yaşar: 05325628875

Fikret Yaşar Kimdir?

1955 yılında Yüksekova'da doğdu. İlk, orta, lise ve yüksek öğrenimini Yüksekova, Uludere, Hakkari ve Van illerinde gördü. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Yüksekova ve Hakkari’de memur, öğretmen, il ve ilçe Milli Eğitim Şube Müdürlüklerinin yanı sıra değişik illerde öğretmenlik görevinde de bulundu. Aydın ve Antalya İl Turizm Müdür Yardımcılığı görevi, Aydın ve Antalya turizm ve tanıtma dernekleri başkanlığı, 2004 yılı Antalya Turizm Planının mimarı ve AB (Avrupa Birliği)’nin Menderes Havzası komisyon üyeliğiyle çevre projelerinde yer aldı. Emekli olduktan sonra Antalya (KOTEB) Otelciler Birliği Başkanlığı ve diğer bazı sivil toplum örgütlerinde yönetim kurulu üyelikleri yaptı. Evli ve üç çocuk babasıydı. Değişik illerde görev yaptıktan sonra tekrar Yüksekova'ya yerleşerek dağcılık faaliyetlerinde bulundu.

whatsapp-image-2024-05-29-at-13-42-49.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum