Yüksekova’da vatandaşlar kamulaştırma harç bedeli nedeniyle mağdur

Yüksekova’da vatandaşlar kamulaştırma harç bedeli nedeniyle mağdur

Yüksekova Mezarlık Mahallesi’nde elektrik direği nedeniyle inşaat ruhsatı alamayan vatandaşlar, VEDAŞ'ın kamulaştırma işlemlerini tamamlamasını bekliyor.

Yüksekova ilçesi Mezarlık Mahallesi Orman Caddesi'nde, vatandaşlar elektrik direği nedeniyle inşaat yapımına başlayamıyor. VEDAŞ’ın kamulaştırma harç bedelini yatırmaması sebebiyle mağdur olduklarını belirten mahalle sakinlerinden Metin Aydın, yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

whatsapp-image-2024-09-07-at-14-06-21-2.jpeg

Metin Aydın, “Yüksekova Mezarlık Mahallesi'nde yaşıyorum. 2015 olaylarından sonra evlerimiz zarar gördü ve mecburen yıkmak zorunda kaldık. Şimdi tapulu arazimizde yeniden ev yapmayı düşündük ve belediyeden ruhsat almak için başvurdum. Kaldırım payını da yola verdik ve sonrasında yol için duvar çekildi. Ancak VEDAŞ’a ait elektrik direği, arsamızın içinde kaldı. Yol terkini belediyeye verdikten sonra mühendis işlemlerimizi tamamladı ama tapuda VEDAŞ'ın şerhi çıktı. Elektrik direğinin yol kaldırım payını belediyeye devretmek için gerekli dosyayı hazırlayıp parasını yatırdık. Aylardır VEDAŞ’ın kamulaştırma işlemini bitirmesini bekliyoruz. Üç aydır VEDAŞ, bu harcı yatırmadı ve tapu işlemlerimizi tamamlamadı. Benim gibi yüzlerce insan bu durumda mağdur. Belediyeden ruhsat alamıyoruz. Belediyeye başvurduğumuzda ise VEDAŞ’ın kamulaştırma işlemini bitirmeden ruhsat veremeyeceklerini söylüyorlar. Mağduruz, gerekli ödemeleri yapmışız ama VEDAŞ harcı yatırmazsa bizim dosyalarımız, harcamalarımız boşa gidiyor. Mağduriyetimiz daha da artabilir.” dedi.

whatsapp-image-2024-09-07-at-14-06-11.jpeg

Aydın, inşaat yapımının Yüksekova’nın zorlu kış şartları nedeniyle kısa sürede tamamlanması gerektiğini belirterek, “Eğer temel atamazsak, işler gelecek yıla kalacak ve maliyetler iki katına çıkacak. İnşaat malzemelerini alamayacağız ve inşaat yapamayacak duruma geleceğiz. Yetkililerden, elektrik direği harçlarının yatırılmasını ve belediyeden ruhsat alarak inşaatımızı yapabilmemizi istiyoruz. VEDAŞ’tan beklentimiz, bu kamulaştırma işinin harcını yatırması ve milletin mağduriyetinin giderilmesidir” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-09-07-at-14-06-16.jpeg

 Yüksekova Haber
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.