Yüksekova'da su verimliliği seferberliği kapsamında eğitimler veriliyor

Yüksekova'da su verimliliği seferberliği kapsamında eğitimler veriliyor

Yüksekova'da su verimliliği seferberliği kapsamında öğrencilere ve çiftçilere eğitimler verilmeye devam ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan "Su Verimliliği Seferberliği" çalışmaları devam ediyor. Yüksekova İlçe Tarım Müdürü Mehmet Emin Yiğit, bu kapsamda su tasarrufunun önemine dikkat çekerek, eğitim faaliyetlerine önem verdiklerini belirtti.

Yiğit yaptığı açıklamada, suyun her damlasının büyük değer taşıdığını vurgulayarak, "Su kullanımının büyük bir kısmı tarım alanında gerçekleşmektedir. Su israfını önlememiz gerekiyor. İklim değişikliği, hızlı nüfus artışı, artan sanayileşme ve diğer çevre sorunlarıyla birlikte yaşamın kaynağı olan suyun ve insanlığın geleceği tehdit altındadır. Su kaynaklarımızın korunması ve verimli kullanılmasına yönelik gerekli tedbirleri almadığımız takdirde ilerleyen yıllarda su sıkıntısı yaşayabiliriz. Suyun her damlası bir hayattır, bu nedenle suda sıfır kayıp önceliğimizdir" dedi.

img-7354.jpeg

Bu kapsamda yürütülen eğitim faaliyetleri çerçevesinde, önce öğrencilere ardından da çiftçilere yönelik bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları düzenlediğini ifade eden Müdür Yiğit, son olarak Şehit Azizhan Keskin Ortaokulu’nda öğrencilere yönelik su tasarrufu ve verimliliği konularında bilgilendirme ve eğitim çalışması gerçekleştirildiğini belirtti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.