Yüksekova'da sahte para uyarısı

Yüksekova'da sahte para uyarısı

Yüksekova’da sahte para vakalarının artması üzerine vatandaşlara uyarı yapıldı.

Yüksekova ilçesinde, Kurban Bayramı öncesi sahte para vakaları artış gösterdi. Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, esnafların bayram dönemlerinde sahte para mağduriyeti yaşadığını belirterek, halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

"Bazı dolandırıcılar sahte paralar verme girişiminde bulunabiliyor"

Çoğaç, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kurban Bayramı'nın yoğunluğunu yaşadığımız bu günlerde, işletmelerimeleri ziyaret eden müşterilerimizin sayısı artmakta ve dolayısıyla iş yoğunluğu da artmaktadır. Ancak bu dönemde dikkat etmemiz gereken önemli bir konu var: sahte para riski. Maalesef, bayram dönemlerinde bazı dolandırıcılar fırsatçılık yaparak işletmelerimize sahte paralar verme girişiminde bulunabiliyorlar."

kgkg.jpeg

Esnaf ve sanatkarlara uyarı

Esnaf ve sanatkarların sahte para konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini belirten Çoğaç, "Müşterilerden alınan paraların özellikle dikkatle incelenmesi ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınması, esnaf ve vatandaşların zarar görmesini engelleyecektir. Paranın üzerindeki detayları kontrol etmek ve sahtelik belirtileri konusunda personelimizi de eğitmek önemlidir," dedi.

Coğaç ayrıca, sahte para ve dolandırıcılık vakalarının önlenmesi için özellikle büyük miktarda para ile işlem yapan vatandaşların daha tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

Esnaf ve sanatkarlar odası başkanı Vedat Çoğaç son olarak, "Sağlıklı ve huzurlu bir bayram dönemi geçirmenizi diler, işletmelerinizde başarılı ve kazançlı günler temenni ederiz" ifadelerini kullandı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.