Yüksekova'da patates satışları hız kazandı

Yüksekova'da patates satışları hız kazandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde havaların soğumaya başlamasıyla patates satışı hız kazandı.

Yüksekova ilçesinde havaların soğumasıyla birlikte birçok bölgede patates satışı hız kazandı. Kış aylarında sofraların vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan patates, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Patates almak isteyen vatandaşlar, Yüksekova çarşı merkezine gelen kamyonlardan patatesleri temin etmeye başladı.

whatsapp-image-2024-10-22-at-23-26-48.jpeg

45 yıldır sebzecilik yapan Hacı Çiftçi, bu yıl Yüksekova'ya 30 ton Ahlat patatesi getirdiğini belirtti. Çiftçi, “Yüksekova'da 45 yıldır sebzecilik yapıyorum hangi patatesin iyi olduğunu biliyorum. Bu yıl 30 ton Ahlat patatesini getirdim ve kilosunu 8 liradan satışa sundum. Vatandaşların talebi yoğun. Deneme amaçlı eve götürenler memnun kalıp bu sefer torba torba alıyorlar. İyi bir patatesin tazeliğini anlamak için baş parmağınızla hafif baskı yaptığınızda kabuğunun kolayca soyulması, etrafının hafif pürüzlü olması ve renginin sarı olması gerekir. Bu, patatesin taze, lezzetli ve sağlıklı olduğunu gösterir” dedi.

whatsapp-image-2024-10-22-at-23-26-47.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.