Yüksekova’da ot biçme mesaisi başladı

Yüksekova’da ot biçme mesaisi başladı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Yüksekova ilçesinde ot biçme sezonu başladı.

Yüksekova’da köy sakinleri, kış aylarında hayvanlarını beslemek için ot biçme çalışmalarına başladı. Çatma (Süsyan) köyünde, traktörlerle biçilen otlar köylüler tarafından dirgenle toplanıp balya haline getiriliyor. Köydeki vatandaşlar imece usulüyle birbirine yardım ederek çalışıyor.

whatsapp-image-2024-06-23-at-16-59-55-1.jpeg

Köyde yaşayan Harun İliş, “Sabahın erken saatlerinde uyanıp tarlaya geliyoruz. Traktörle otları biçtikten sonra, traktörün arkasına takılan tırmık yardımıyla otları topluyoruz. Daha sonra insan gücüne ihtiyaç duyuyoruz. Otlar üst üste yığıldıktan sonra bir gün bekleyip güneş altında iyice büzüşmesini sağlıyoruz ve ardından balya haline getiriyoruz” dedi.

whatsapp-image-2024-06-23-at-16-59-56.jpeg

Harun İliş, “Mesela traktörü olmayan birine yardım ediyoruz. Onların işini bitirdikten sonra traktörümle başkasının tarlasına gidiyorum beraber otları biçip topluyoruz. Öğle sıcağında çalışmak zorundayız, yoksa otlar kurur ve toplanması daha da zorlaşır” ifadelerini kullandı

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.