Yüksekova'da motorlu kuryeler tehlike altında: Sürücülerin dikkatsizliği kazalara yol açıyor

Yüksekova'da motorlu kuryeler, sürücülerin dikkatsizliğinden dolayı birçok problem yaşıyor. Yaşanan kazalar sonucunda dolayı bazı kuryeler yaralanırken bazılarında ise kalıcı hasar oluşuyor.

Yüksekova’da motorlu kuryeler, sürücülerin dikkatsizliği nedeniyle sık sık kazalar yaşıyor. Bu kazalarda birçok kurye yaralanırken, bazılarında ise kalıcı hasar ve sakatlıklar kalmış durumda. İlçedeki kuryeler bu duruma karşı sürücülerden daha dikkatli olmalarını istedi.

“Bülbün, yetkililerden yardım bekliyor”

Edip Bülbün (31), evli ve bir çocuk babası. İki ay önce bir lokantada motorlu kurye olarak çalışırken, mezarlık Toki'ye sipariş götürmek üzere yola çıktı. Atasoy Petrol Kavşağı'nda aniden önüne çıkan bir tırla çarpıştı. Kaza sırasında bilincini kaybeden Bülbün, hastanede gözlerini açtığında her iki bacağının da kırıldığını öğrendi. Bülbün, şu anda sol ayağına hafifçe basabiliyor ve 3 aylık rapor almış durumda. Maddi durumu yetersiz olan Bülbün, yetkililerden yardım bekliyor ve sürücülerden daha dikkatli olmalarını rica ediyor.

“Bir anlık dikkatsizlik insanların hayatına mal oluyor”

Mazlum Aksu, tüm sürücülerin dikkatsiz olmadığını kabul etmekle birlikte, bazı sürücülerin aniden yola çıkıp kazalara neden olduğunu belirtiyor. Geçen ay, Serhat Petrol civarında bir kurye arkadaşlarının tırla çarpıştığını ve hala yatalak olduğunu hatırlatan Aksu, Yenimahalle'de de benzer bir kazanın yaşandığını ifade etti. Aksu, sürücülerden daha dikkatli olmalarını, bir anlık dikkatsizliğin insanların hayatına mal olduğunu vurguladı.

“İşsizlik nedeniyle pek çok kişi bu tehlikeli işi yapmak zorunda kalıyor”

Aksu, 2018'den bu yana sipariş yoğunluğunun arttığını ve birçok büyük firmanın Yüksekova'ya gelmesiyle motorlu kurye sayısının da arttığını belirtti. Motor sayısının artmasıyla birlikte kazaların da arttığını, ancak tüm suçun motorlu kuryelere yüklenmemesi gerektiğini dile getirdi. Aksu, “İşsizlik nedeniyle pek çok kişi bu tehlikeli işi yapmak zorunda kalıyor” diye ekledi.

Mevlüt Bayrakal’ın çağrısı

Mevlüt Bayrakal ise Yüksekova halkından motorlu kuryelere karşı daha fazla dikkat etmelerini istedi. Sık sık kazalarla karşılaştıklarını belirten Bayrakal, sürücülerin kuryelere saygı göstermelerini ve daha dikkatli olmalarını talep etti.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum