Yüksekova'da marketler denetlendi

Yüksekova'da marketler denetlendi

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki marketleri denetledi.

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki zincir marketlerde denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde, fiyat etiketleri, son kullanma tarihleri ve raf-kasa fiyat uyumsuzlukları gibi konular incelendi.

whatsapp-image-2024-07-11-at-00-38-52.jpeg

Denetimler sırasında, özellikle soğuk ortamda korunması gereken gıda ürünlerinin üretimden tüketime kadar tüm aşamalarında “gıda güvenliği” kriterlerine uygunluğuna dikkat edildi ve gerekli uyarılar yapıldı.

whatsapp-image-2024-07-11-at-00-38-41.jpeg

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Mühendisi Faruk Koç, denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunarak "Marketlerde tarihi geçmiş ürünleri kontrol ediyoruz ve rutin denetimlerimizi sürdürüyoruz. Günde 10 ila 20 işletmeyi denetleyebiliyoruz. Büyük marketlerde denetim süresi daha uzun olduğu için bazen günde beş marketi ancak denetleyebiliyoruz. Tarihi geçmiş ürünlerin raflarda bulunmaması gerekiyor, aksi halde cezai işlem uygulanıyor. Marketler, manavlar ve gıda ile temasta bulunan tüm işletmeleri rutin olarak denetliyoruz. Bu denetimler, vatandaşlarımızın daha sağlıklı ürünlere ulaşabilmesi için şart. Denetimlerimiz Yüksekova Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle işbirliği içinde devam edecek" ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-07-11-at-00-37-23.jpeg

Denetimlerin, halk sağlığını koruma ve güvenli alışveriş ortamı sağlama amacıyla rutin olarak yapıldığı belirtildi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum