Yüksekova’da LGS’ye girecek öğrenci sayısı belli oldu

Yüksekova’da LGS’ye girecek öğrenci sayısı belli oldu

Yüksekova'da yarın yapılacak Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) 1895 öğrenci girecek.

Türkiye’de yapılacak olan Liselere Giriş Sınavı’na 1 milyon 38192 öğrenci girecek. Yüksekova’da ise 1895 öğrenci dönem boyunca hazırlandıkları sınavda ter dökecek.

İlçede LGS; İsmet Alkan Anadolu Lisesi, 50. yıl İlk ve Ortaokulu, Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu, Selahaddin Eyyubi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Toki Anadolu Lisesi ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) olmak üzere toplam 7 okulda yapılacak.

Sınav alanlarında gürültü yapılmaması rica edildi

Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, yarın sınava girecek tüm adaylara başarılar dileyerek, "Öğrenciler hepimizin geleceği. Yarın gerçekleşecek sınavda uzun zaman çalışarak emek harcamış herkesin emeklerinin karşılığını almasını temenni ediyorum. İnşallah hepsi de istedikleri liselere yerleşir. Bu süreçte gerçekten ailelere çok sorumluluk düştü" ifadelerini kullandı.

Müdür Atael, Yüksekova yurttaşlarından, yarın yapılacak sınav esnasında, okulların olduğu alanlarda sürücülerin korna çalmaması ve gürültü yapılmaması hususunda ricada bulundu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.