Yüksekova'da kiralık daire fiyatları tavan yaptı

Yüksekova’da kiralık daire fiyatlarında artışlar yaşanıyor. İlçede emlakçılık yapan Sefer Çoğaç bunun üzerine açıklamada bulundu.

Yüksekova’da kiralık daire fiyatlarının ciddi bir şekilde arttığı görülüyor. Emlakçı Sefer Çoğaç’a göre, yüksek kira fiyatlarının temel sebebi, bölgedeki birçok kişinin parasını yüksek faiz veren bankalara yatırmayı tercih etmesi. Bu durum, ev ve arsa sahiplerinin mülklerini satıp paralarını bankaya yatırmaları sonucunu doğuruyor. Çoğaç, bu durumun kiralık evlerin fiyatlarını yükselttiğini belirtti.

Faiz oranlarının etkisi

Çoğaç, bankaların yüksek faiz oranları sunmasının, mülk sahiplerinin gayrimenkullerini satmalarına ve paralarını bankalara yatırmalarına neden olduğunu belirterek, “Bu süreç, bölgede kiralık dairelerin fiyatlarının fahiş seviyelere çıkmasına yol açıyor” dedi.

Yerli halk ve kiracılar

Yerli halkın yüksek kira fiyatları nedeniyle zorluk çektiğini belirten Çoğaç, dışarıdan gelen memurların ise batıda gördükleri kira fiyatlarına alışık olmaları nedeniyle yüksek kiraları kabul ettiğini aktararak bir artı bir dairenin kira fiyatının 9.000-10.000 TL’ye kadar çıkabildiğini belirtti.

Emlakçı Çoğaç, yüksek kira fiyatlarının ekonomik sıkıntılardan kaynaklandığını kabul ederken, bu durumun vicdani olmadığını ve kiracıların mağdur olduğunu vurguladı. Çoğaç, daha önce 2.000 TL kira aldığı bir daire için bir anda 10.000 TL istemenin doğru olmadığını ve bu tür hareketlerin bölgedeki emlak piyasasında sorunlara yol açtığını dile getirdi.

Piyasa durumu

Emlak piyasasının şu anki durumunun pek parlak olmadığını belirten Çoğaç, faiz oranlarının yükselmesiyle birlikte satışların durduğunu, insanların bilinçsizce mülklerini satıp bankalara yatırım yaptığını ifade ederek, bu durumun inşaat sektörünü de olumsuz etkilediğini, birçok projenin ya durduğunu ya da yavaş ilerlediğini aktardı.

Son olarak Çoğaç, bölgedeki insanların bilinçlenmesi ve vicdanlı davranması gerektiğini vurgulayarak, kiraların bu şekilde yükseltilmesinin hem kiracıları hem de piyasa dengesini olumsuz etkilediğini belirtti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum