Yüksekova'da kendi imkanlarıyla ceviz bahçesi kurdu

Yüksekova'da kendi imkanlarıyla ceviz bahçesi kurdu

Yüksekova'nın Ericik (Sılort) köyünde yaşayan Abdurrahman Yılmaz, Adilcevaz'dan temin ettiği 650 ceviz fidanıyla çorak alanı ceviz bahçesine dönüştürdü.

Yüksekova ilçesine bağlı Ericik (Sılort) köyünde yaşayan Abdurrahman Yılmaz, kendi imkanlarıyla Bitlis'in Adilcevaz ilçesinden temin ettiği 650 ceviz fidanını kullanarak çorak bir alanı ceviz bahçesine dönüştürdü. Yılmaz’ın bu çalışması, köyde yeşil bir alan oluşturulmasını sağladı.

whatsapp-image-2024-08-12-at-13-44-45.jpeg

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit ve kurumda görevli ziraat mühendisleri, Ericik (Sılort) köyünü ziyaret ederek ceviz bahçesinde incelemelerde bulundu. Bahçeyi gezen ekipler, ceviz ağaçlarının durumu hakkında değerlendirmelerde bulunarak hastalık ve zararlılarla ilgili genel bir bilgilendirme yaptı. Yaptıkları incelemenin ardından, Abdurrahman Yılmaz’a emeğinden dolayı teşekkür ettiler.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum