Yüksekova'da kaldırım işgali engelli vatandaşlara zorluk yaşatıyor

Yüksekova'da kaldırım işgali engelli vatandaşlara zorluk yaşatıyor

Yüksekova’nın çarşı merkezinde işgal edilen kaldırımlar engelli bireylerin hayatını zorluyor. Engelli bireyler gerekli adımların atılması hususunda çağrıda bulundu.

Yüksekova şehir merkezinde kaldırımlar, esnaf ve vatandaşlar tarafından işgal edilmiş durumda. Park edilen araçlar ve dükkan önlerine konulan tezgahlar, yayalara, özellikle de engelli bireylere büyük zorluklar yaşatıyor.

whatsapp-image-2024-07-16-at-00-14-03.jpeg

Kaldırımların işgal edilmesi, sadece yayaların değil, engelli bireylerin de güvenliğini tehlikeye atıyor. Tekerlekli sandalye kullanan engelliler, kaldırımlara park edilen araçlar ve engelli rampalarına konulan tezgahlar nedeniyle ilerlemekte zorlanıyor. Bu durum, engelli bireylerin yaşam kalitelerini olumsuz yönde etkiliyor.

“Engelli çocuğu olan aileler çok sıkıntı yaşıyor”

Kaldırım işgalinden dolayı engelli çocuğunu rahatça çarşıya çıkaramayan anne Özgül Çelik, “Bizim için o kadar sıkıntılı bir durum ki bu kaldırım işgali. Hele ki benim gibi engelli çocuğu olan aileler çok sıkıntı yaşıyoruz. Yani çocuğumu çıkarttığımda nasıl nerden götüreceğimi bilmiyorum. Bide bu engelli rampalarının önünü kesecek şekilde araba park ediyorlar. Yazık çok hak ihlali var maalesef. Lütfen bu konuda yetkililer gerekli adımları atsın” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-07-16-at-00-14-02.jpeg

Vatandaşlar, kaldırımların işgaline karşı yetkililerin önlem almaları çağrısında bulunuyor. Kaldırımların yaya ve engelli bireylerin kullanımına açık olması gerektiği, işgal edenlere cezai işlem uygulanması gerektiğinin altı çiziliyor. Kaldırım işgalinin önlenmesi ve engelli bireylerin güvenli bir şekilde hareket etmesini sağlayacak düzenlemelerin yapılması talep ediliyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum