Yüksekova’da kadın girişimcilere proje yönetimi eğitimi

Yüksekova'da düzenlenen Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Eğitimi, kadın girişimcilere proje hazırlama ve yönetme konusunda önemli bilgiler sundu.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliğiyle düzenlenen Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Eğitimi başarıyla tamamlandı. Dört gün süren ve toplam 34 saatlik eğitim programı, YÜTSO'nun hizmet binasında gerçekleştirildi. Eğitimin sonunda, kursu tamamlayan 30 kadın girişimciye sertifikaları verildi.

whatsapp-image-2024-08-25-at-11-17-57.jpeg

“Eğitim istihdama katkı sağlayacak”

Sertifika töreninde konuşan YÜTSO Başkanı Salih Özdemir, eğitimle girişimcilerin proje hazırlama ve yönetme konusundaki deneyimlerini artırdıklarını vurguladı. Özdemir, katılımcılara devlet destekli hibe programlarından nasıl yararlanabilecekleri konusunda bilgiler sunduklarını ve bu tür eğitimlerin istihdam yaratma sürecine katkıda bulunacağına inandıklarını belirtti. Ayrıca, eğitim sürecinde katılımcılar arasında olumlu bir kaynaşma ortamı oluştuğunu ve gelecekte benzer eğitimlerin DAKA işbirliğiyle devam edeceğini ifade etti.

whatsapp-image-2024-08-25-at-11-17-58.jpeg

“Eğitim kadın girişimciler için önemli”

Van 100. Yıl Üniversitesi'nde Gelişim Uzmanı olarak görev yapan Rümeysa Ruken Polat, eğitimin kadın girişimciler için önemine dikkat çekti. Polat, beş günlük eğitim programının Van ve çevre illerdeki kadın girişimcilere, girişimci adaylarına ve kooperatif temsilcilerine yönelik gerçekleştirildiğini belirtti. Katılımcıların projelerin sıfır noktasından başvuru aşamasına kadar olan tüm süreçleri öğrendiklerini ve eğitimin hayırlı olmasını diledi.

whatsapp-image-2024-08-25-at-11-17-57-2.jpeg

“Eğitim süreci verimli ve övgüye değer”

Yüksekova Denetimli Serbestlik Müdüresi Ceyda Yanıkoğlu Çırak, eğitim programından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sürecin çok verimli geçtiğini ve hocaların özverili çalışmalarını övgüyle değerlendirdi. YÜTSO ve DAKA'ya teşekkür ettiğini belirtti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.