Yüksekova'da İpekyolu üzerinde kaldırım ve altyapı çalışmaları

Yüksekova'da İpekyolu üzerinde gerçekleştirilen alt ve üstyapı çalışmaları kapsamında yeni kaldırım inşa ediliyor.

Yüksekova'nın İpekyolu üzerinde, Karayolları Şefliği ile Sanayi Sitesi arasındaki bölgede, toz ve su birikintilerini önlemek amacıyla yeni bir kaldırım inşa ediliyor. Proje, bölgedeki yoğun toz sorununu çözmeyi ve vatandaşlara daha konforlu bir yürüyüş yolu sunmayı hedefliyor.

whatsapp-image-2024-08-25-at-01-00-17.jpeg

Yağmur suyu drenajı ve kaldırım taşları döşenecek

Proje sorumlusunun Baskın Kardeşler şantiye şefi Rojhat Düz, çarşı başından Onay Petrol’e kadar olan alanda yağmur suyu drenaj giderlerinin yapılacağını ve su birikintilerinin önleneceğini belirtti. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından kaldırım taşlarının döşeneceğini ve estetik bir peyzaj düzenlemesinin yapılacağını ifade etti.

whatsapp-image-2024-08-25-at-01-00-16.jpeg

Proje süreci ve zaman çizelgesi

Yaklaşık 3 kilometrelik mesafeyi kapsayan çalışmalarda, altyapı aşamasının 20 gün içinde tamamlanması planlanıyor. Ardından kaldırım döşeme ve peyzaj düzenlemeleri başlayacak ve bu aşamanın da bir ay içinde bitirilmesi hedefleniyor. Proje tamamlandığında, bölgenin estetik görünümünün iyileşmesi ve vatandaşların yağmur suları ve tozdan kurtulması sağlanacak.

whatsapp-image-2024-08-25-at-01-00-16-1.jpeg

Temiz ve güvenli yürüyüş yolu

Proje sorumlusuna göre, tamamlandığında bölgenin daha güzel bir görünüme kavuşması ve vatandaşların toz ile su birikintilerinden kaynaklanan rahatsızlıklardan kurtulması bekleniyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalar, Yüksekova’nın çehresini değiştirecek ve daha temiz bir yaşam alanı sağlayacak.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.