Yüksekova'da ilk kez KPSS sınavı yapıldı

Yüksekova'da ilk kez KPSS sınavı yapıldı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Yüksekova'da da ilk defa yapıldı. Şemdinli ve Derecikli KPSS adayları daha yakın mesafedeki bir merkezde sınava girmenin rahatlığını yaşadı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) düzenlediği KPSS sınavı tüm yurtta saat 10.15'te başladı. 120 sorudan oluşan genel yetenek-genel kültür oturumu için adaylara 130 dakika cevaplama süresi verildi.

Öğleden sonraki eğitim bilimleri oturumu ise saat 14.45'te başlayacak. 80 sorudan oluşan test için adaylara 100 dakika cevaplama süresi verilecek.

kpss2.jpg

Daha önce Hakkari ve Van'a gitmek zorunda kalan Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçesindeki KPSS adayları ilk kez Yüksekova'da sınava girdi. Özellikle Yüksekovalı KPSS adayları yıllardır dile getirdikleri talebin yerine getirilmiş olmasının sevincini yaşarken Derecik ve Şemdinli'den gelen adaylar da daha yakın bir sınav merkezinde sınava girmiş oldu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.