Yüksekova'da hayvan hastalıkları ile mücadele programı sürüyor

Yüksekova'da hayvan hastalıkları ile mücadele programı sürüyor

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hayvan hastalıkları ile mücadele programı kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda küpeleme ve aşılama çalışmalarına devam ediyor.

Hayvan sağlığı ve refahı için çalışmalar yürüten ekipler, hayvancılık sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla yayla ve meralarda gezerek ağıl ve ahırlarda küpeleme ve aşılama yapıyor.

Programlı aşılama ve tanımlama çalışmalarına ilçe merkezine 33 km uzaklıkta bulunan Dibekli Köyü'nde devam Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürülüğü ekipleri önümüzdeki günlerde dağ köylerinde çalışmalarına devam edecek, dağ köyleri tamamlandıktan sonra ilçe merkezine yakın köylerde aşılama ve küpeleme programına devam edileceği belirtildi.

whatsapp-image-2024-08-01-at-10-53-53.jpeg

Yüksekova Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, program kapsamında ilçedeki hayvan varlığının %40'ının tanımlanmış olduğunu, geri kalan kısmının da önümüzdeki süreçte tanımlanacağını belirterek, "program tamamlandığında ilçedeki 380 bin küçükbaş ve 24 bin büyükbaş hayvanın tamamı tanımlanmış olacak" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.