Yüksekova'da gençler Wushu kursuyla şampiyonaya hazırlanıyor

Yüksekova'da Wushu kursunda yetişen genç sporcular, Türkiye ve dünya şampiyonalarına hazırlanıyor.

Yüksekova’da Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde verilen Wushu kursu, gençleri hem fiziksel hem de zihinsel olarak geliştirmeye devam ediyor. Hakkari Wushu temsilcisi ve Milli antrenör Özgür Dalar önderliğinde çok sayıda öğrenci yetiştiriliyor.

whatsapp-image-2024-09-16-at-01-11-41.jpeg

Wushu kursunda büyük başarılar

Wushu kursunun başarılarından bahseden Milli antrenör Özgür Dalar, Yüksekova'da bu sporu 7 yıldır başarıyla sürdürdüklerini ifade ederek, "Şu anda aktif olarak 120'ye yakın lisanslı sporcumuz var. İlk başladığımızda senede bir ya da iki derece alırken, şimdi her yıl 6-8 arası Türkiye derecesi elde edebiliyoruz. Bu başarılar, hem sporcuların hem de antrenörlerin disiplini ve azmi sayesinde geldi” dedi.

whatsapp-image-2024-09-16-at-01-11-42.jpeg

"Milli sporcular yetiştiriyoruz”

Özgür Dalar, yetiştirdikleri sporcuların geldikleri seviyelere değinerek, "Şu ana kadar 5-6 sporcumuzu Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Millilik sayesinde üniversitelere gönderdik. Parkurlarda başarılı olan gençlerimizi destekliyor ve yönlendiriyoruz. Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyoruz ve Yüksekova'daki tüm gençleri bu spora davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Wushu Nedir?

Wushu savunma sanatı hakkında da bilgi veren Dalar, bu sporun hem zihinsel hem de fiziksel gelişim için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Wushu, Çin kökenli bir savunma sanatıdır ve hem dövüş tekniklerini hem de disiplin ve sabrı birleştirir. Özellikle ‘Sanda’ branşı, Wushu’nun en zor dallarından biridir ve dövüş sporları arasında büyük zorluk gerektirir. Bugüne kadar Wushu Sanda'da 8 Türkiye derecesi elde ettik. Sporcularımız hem bireysel gelişim gösteriyor hem de ulusal ve uluslararası arenada başarılar elde ediyor” diye kaydetti.

whatsapp-image-2024-09-16-at-01-11-41-1.jpeg

"Millilik hedefliyorum"

19 yaşındaki Pınar Toros, Wushu sporuna olan ilgisinden ve başarılarından bahsederek, "2007 yılında Wushu'ya başladım. Yüksekova Anadolu Lisesi'nden mezunum ve şu an üniversitede antrenörlük okuyorum. 5 yıldır aktif olarak bu sporu yapıyorum. Türkiye’de 2. ve 3. derecelerim var, bölgede ise 1.liklerim bulunuyor. Şu an millilik hedefliyorum. Önümüzde Türkiye Şampiyonası var ve orada 1. olabilirsem Dünya Şampiyonası’na gitmeyi hedefliyorum” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-09-16-at-01-11-41-2.jpeg

"Avrupa ve Dünya şampiyonalarını hedefliyoruz"

Wushu sporcusu Gamze Kaya da hem Türkiye hem de uluslararası arenada başarı hedefleri olduğunu belirterek, "Bingöl Üniversitesi'nde antrenörlük eğitimi alıyorum. 5-6 yıldır Wushu yapıyorum ve Türkiye’de 2 derece, bölgede ise 5-6 derece kazandım. Şu an Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyoruz ve sonrasında Avrupa, Dünya gibi şampiyonaları hedefliyoruz. Haftanın 5 günü antrenman yapıyoruz; kondisyon ve teknik antrenmanlar sayesinde kendimizi sürekli geliştiriyoruz” diye belirtti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum