Yüksekova'da esnaftan bozuk yol tepkisi: "Sorunlar çözülmüyor"

Yüksekova’da esnaf bozuk yollara tepki gösterdi.

Yüksekova'nın en işlek caddelerinden biri olan ve halk arasında Adarlar Sokağı olarak bilinen Kültür Sanat Caddesi’nde, esnaf yolun çukur ve tozlu olmasından şikayetçi. Yaklaşık bir yıldır üst yapı sorunları yaşadıklarını belirten esnaf, yetkililerin bu konuda adım atmamasına tepki gösteriyor.

whatsapp-image-2024-07-05-at-00-17-10.jpeg

"Yüksekova sahipsiz kalmamalı"

Esnaf Ersan Kepenek, yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek şunları söyledi: "Bir yıldır bu yol böyle, kimse gelip duruma müdahale etmedi. Şehir merkezinde bulunmamıza rağmen hiçbir çalışma başlatılmadı. STK'lara ve yetkililere durumu ilettik, ancak sadece çözüleceğini söyleyip bizi geri gönderdiler. Bu durum yaklaşık iki yıldır devam ediyor. Yüksekova’nın sahipsiz kalmasını istemiyoruz. Yüksekova çok güzel bir kent ve eksiklerinin giderilmesini istiyoruz. Bu konuda herkesin bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz."

whatsapp-image-2024-07-05-at-00-17-23.jpeg

"Toz, duman ve çamur içinde yaşıyoruz"

Dükkân sahibi Şerafettin Derinsu ise yaşadıkları sorunları şu şekilde ifade etti: "Bu iki yıldır toz, duman ve çamur başımızın üstünde. Hem kaymakamlığa hem yetkililere hem de belediyeye durumu bildirdik. İki yıldır bu sorun devam ediyor. Arabalar çukurların içinde kalıyor. Esnaf olarak kendi imkanlarımızla çukurları doldurduk, ancak yağmur yağdığında hepsi çamur oluyor. Dükkânlarımıza çamur giriyor ve rezil oluyoruz. Çok işlek bir cadde olmasına rağmen kimse ilgilenmiyor. Bir an önce yapılmasını istiyoruz."

whatsapp-image-2024-07-05-at-00-17-56.jpeg

Yüksekova esnafı, yetkililerden Kültür Sanat Caddesi’nin sorunlarına çözüm bulunmasını talep ediyor. Esnaflar, caddenin daha yaşanabilir hale getirilmesi ve mevcut problemlerin giderilmesi için acil müdahale bekliyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum