Yüksekova’da esnaf ve vatandaşlardan dere tepkisi: “Sahip çıkmalıyız”

Yüksekova'nın merkezinden akan dere, halkın duyarsızlığı yüzünden kirleniyor. Dereye atılan bu çöpler, esnaf ve vatandaşların tepkisine neden oldu.

Yüksekova'nın merkezinden akan dere, halkın duyarsızlığı yüzünden kirleniyor. Dereye atılan bu çöpler, esnaf ve vatandaşların tepkisine neden oldu.

whatsapp-image-2024-07-27-at-23-33-41.jpeg

"Dereyi koruyalım, daha güzel şeylere layığız"

Vatandaş Murat Özcanan, derenin şehre güzellik kattığını vurgulayarak, "Yüksekovamız çok güzel şeylere layıktır. Bundan önceki dere şehrimize kötü bir görünüm veriyordu ama şu an güzel bir dere yapılmış, içinde canlı balıklar yaşıyor. Ne yazık ki halkımız bu derenin korunması gerektiğini anlamıyor, çöpler atılıyor. Daha güzel bakmamız gerekiyor. Daha güzel şeylere layığız. İnşallah herkes duyarlı olur ve deremize daha iyi bakarız. Herkesin görevi, çöplerin dereye atılmamasını sağlamak. Yüksekova'nın tamamına sahip çıkmamız gerekiyor. Lütfen herkes duyarlı olsun, bu güzel dereye sahip çıkalım" dedi.

whatsapp-image-2024-07-27-at-23-33-04.jpeg

"Şehir görüntüsü utanç verici"

Manav işletmecisi Veysi Çiftçi, derenin kirlenmesi konusunda tepkisini dile getirerek, "Bu köprü yapıldıktan sonra büyük bir değişim oldu. İlk günlerde çöp yoktu. Halkımız bilinçsizce kirletiyor. Burada balıklar vardı, şu an yok. Utanç verici bir görüntü var şu an. Rastgele çöpler atılıyor, mahalleden atık sular bırakılıyor, yakıt bırakılıyor. İnsanlarımız çöp atıyor. Tepki gösterdiğimiz zaman da aynı tepkiyi onlardan görüyoruz. Kar suyunun erimesiyle zaten akıntı oldu, içinde çöp vardı, temizlendi ama tekrar birikmeye başladı. İlk başta temizlenmesi ve daha sonra çarşı içinden geçen kaldırımın kapatılması veya en azından bir brandayla kapatılması lazım ki insanlar rastgele çöplerini atmasın" dedi.

whatsapp-image-2024-07-27-at-23-33-21.jpeg

"Yüksekova'ya sahip çıkmamız lazım"

Esnaf Baki Arslan ise derenin önemine vurgu yaparak, "Bu Büyükdere, Yüksekova’nın deresidir. Çok güzel ve büyük bir deredir. Çarşımız sahipsiz bir yer, kimse sahiplenmiyor. Ne Yüksekova'nın büyükleri ne de gençleri şehirlerine sahip çıkmıyor. Yüksekova sahipsizdir, sahip çıkmamız lazım. Bu şehir bizim her şeyimizdir. Yüksekova bizim için çok değerlidir. Bu dereden gelen berrak su çok güzel, ama maalesef kirli ve çöp dolu. Bu bir rezilliktir, sahip çıkmamız lazım. Çağrım Yüksekova halkına, Hem Yüksekova'ya hem de dereye sahip çıkalım. Bu memleket hepimizindir " dedi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum