Yüksekova’da esnaf ve sanatkarlar, yüksek faiz ile mücadele ediyor

Yüksekova’da esnaf ve sanatkarlar, yüksek faiz ile mücadele ediyor

Yüksekova Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabahattin Kepenek, Hazine Destekli Esnaf Kefalet Kredi faizlerindeki artışın esnafı zor durumda bıraktığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Türkiye'de esnafların ticari çalışmalarına destek olunması amacıyla Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla Halkbank tarafından verilen Hazine Destekli Esnaf Kefalet Kredi faiz oranlarında yapılan artışlar, esnaf ve sanatkarların mağduriyetine yol açtı.

Yüksekova Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabahattin Kepenek, Hazine Destekli Esnaf Kefalet Kredi faiz oranlarında yapılan artışların esnaf ve sanatkarları mağdur ettiğini belirterek bu duruma tepki gösterdi.

Faiz oranlarındaki yükseliş

Geçen süreçte, kredi faiz oranlarında ciddi artışlar yaşandı. Örneğin, 11.10.2022-09.07.2023 arasında kullandırılan kredilerin faiz oranı %7,5'ten %17,5'e yükseldi. Benzer şekilde, diğer dönemlerde de artışlar devam etti.

Esnafın karşılaştığı zorluklar

Başkan Kepenek, bu güncellemelerin esnafı ek bir yük altına soktuğunu dile getirdi. Mevcut ekonomik koşullar altında, esnafların taahhütlerini yerine getirmekte zorlandığını ve özellikle yeni faiz oranlarıyla bu durumun daha da zorlaştığını vurguladı.

Talepler ve sorunlar

Başkan Kepenek, faiz artışlarının enflasyonu artıracağını, borcunu ödeyemeyen esnafın iflas edebileceğini ve bu durumun tüm düzeni bozacağını belirtti. Kepenek yetkililere seslenerek, Hazine Destekli Kredi kullanmış esnafın faiz oranlarının yeniden gözden geçirilmesi ve eski oranlara dönülmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Kepenek çağrıda bulundu

Yüksekova Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabahattin Kepenek, esnafın zor durumda olduğunu ve bu mağduriyetin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum