Yüksekova'da esnaf, elektrik hatlarının yeraltına alınmasını istiyor

Yüksekova Esnafı, İpekyolu Caddesi'ndeki elektrik hatlarının yeraltına alınmasını talep etti.

Yüksekova'da, İpekyolu Caddesi'nde bulunan elektrik hatlarının yer altına alınmaması, esnaf ve vatandaşların tepkisine yol açtı. Geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan ancak hala gerçekleştirilmeyen bu çalışma, bölge halkını mağdur etmeye devam ediyor.

“Hala herhangi bir müdahale yapılmadı”

Vedat Taş isimli esnaf, bu konuda yaşadığı sıkıntıları dile getirerek şunları söyledi: "Yıllardır Yüksekova’da esnaflık yapıyoruz ve halkımıza hizmet veriyoruz. Bu direkler hem görüntü kirliliğine neden oluyor hem de işimizi olumsuz etkiliyor. Geçen hafta bir aracımız, direği fark etmediği için trafik kazası yaptı. 2024 yılının Temmuz ayındayız ve hala herhangi bir müdahale yapılmadı. Yüksekova esnafı olarak büyük mağduriyet yaşıyoruz. Yetkili kurum veya kuruluşların bir an önce müdahale etmesini ve bu işi çözmesini istiyoruz. Faturalarımızı zamanında ödüyorsak yetkililerin de üzerine düşeni yapması gerekiyor."

“Güvenlik açısından büyük risk taşıyor”

Bir diğer esnaf Kuruş Akgül ise "Bu direkler yer altına alınırsa hem insanlar için hem de Yüksekova için çok iyi olur. Bu eski yapılar, özellikle yüksek araçlar için büyük tehlike oluşturuyor. Görüntü kirliliği bir yana, güvenlik açısından da büyük risk taşıyor. Sanayi ve ticaret odası başkanları bu konuyla daha fazla ilgilenmeli. VEDAŞ, Yüksekova’da altyapı işleriyle ilgilenmek yerine sadece ceza kesmekle meşgul. Bu direklerin yer altına alınması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

“Direkler yüzünden sık sık elektrik kesintileri yaşıyoruz”

Şahbaz Bor ise durumu şu sözlerle özetledi: "Bu direkler çok çirkin bir görüntü oluşturuyor. Valiliğin belirttiği gibi bu direklerin yer altına alınması gerekiyor. Kış ayları yaklaşıyor ve bu direkler yüzünden sık sık elektrik kesintileri yaşıyoruz. Yetkililere sesleniyorum: Bu direkler bir an önce yer altına alınmalı."

Yüksekova halkı ve esnafı, VEDAŞ yetkililerinin bir an önce gerekli adımları atarak bu sorunu çözmelerini bekliyor.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum