Yüksekova'da düzenlenen ödül töreninde Kürt yöresel kıyafetleriyle defile yapıldı

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Yüksekova Usta Öğreticiler Derneği’nin iş birliğiyle, Yüksekova’da düzenlenen ödül gecesinde Solin by Sera Güder'in koleksiyonundan oluşan yöresel kıyafetlerle defile yapıldı.

Yüksekova'da 40 ilden gelen güzellik uzmanı, kuaförler ve organizasyoncular için Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO), Yüksekova Usta Öğreticiler Derneği’nin işbirliğinde ve Nokta Kozmetik Firması sahibi Hüseyin Yüksel’in koordinasyonunda ödül töreni düzenlendi.

Yüksekova DoubleTree By Hilton otelinde hazırlanan törenin sunuculuğunu ünlü sunucu Tuğba Özay ve DJ Uğurcan yaptı.

3ca8c66e-17c0-403d-99af-d29a0ccea8a3.jpeg

"Kürt yöresel kıyafetlerini modern tarzda tasarlayıp insanlara sergilemek istedim"

Törende Solin Sera Güder koleksiyonundan oluşan yöresel kıyafetlerle defile yapıldı. Kürt kültürünü yansıtan yöresel kıyafetler ve kıyafeti tamamlayan altın takılar, gecenin ilgi odağı oldu. Gecenin sponsorluğunu da üstlenen Sera Güder, "Ben küçüklüğümden beri kıyafet tasarımcısı olmak istiyordum. Kadınlara istediği kıyafeti giydirmek istiyordum. 6 yıldır bu sektörde hayalimi gerçekleştiriyorum. Markamın tüm işleriyle ben ilgileniyorum. Van ve Yüksekova'da şubelerim var. Bu gece benim için çok önemli çünkü; bu benim ilk defilem oldu. Bu defile için inanılmaz mesai harcadım. Çok büyük bir ekip işiyle yaptığımız defilemiz çok büyük ilgi gördü. Yüksekova'da çalışmak apayrı bir gurur, hakikatın hakim olduğu bir coğrafya. Ben normalde daha çok gelinlik tasarlıyorum ama böyle bir gecede Kürt yöresel kıyafetlerini modern tarzda tasarlayıp insanlara sunmak beni işimde daha çok motive etti. Tamamen altından yapılma kıyafetimizi de sergiledik. Bundan sonra daha çok defile yapmak için çalışmalara başlayacağım" ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-06-26-at-10-52-30-1-002.jpeg

Koleksiyonun altın sponsorluğunu üstlenen, VK Kahvecioğlu Mücevherat sahibi Veysi Kahvecioğlu, böyle bir gecede yer almanın önemine değinerek, "Bu akşam burada, Sera Güder'le çok güzel bir işe imza attık. Bu defile Yüksekova'ya bir ilki yaşattı diyebilirim. Böyle anlamlı bir gecede yer almak beni mutlu etti. Umarım bu tür etkinlikler çoğalır. Ayrıca, ödül alan bütün arkadaşları tebrik ediyorum" dedi.

58e7f782-5b25-4b99-9509-6cfc7af39bf4.jpeg

Yüksekova'nın genç girişimcilerine ödül

Yüksekova'nın girişimci genç insanlarından, Efsane Arslan Organizasyon, Şilan Dara kafa ve yüz masajı, Şilan Çikli Kuaför, Adnan Erci Kuaför ve başka isimlerin de sektöründe en iyi çıkış yapanları olarak ödül aldığı gecede renkli görüntüler ortaya çıktı.

whatsapp-image-2024-06-26-at-10-52-30-001.jpeg

Törende 120 kişi ödül alırken, Yüksekova’dan 14 işletme yer aldı.

Düzenlenen gecenin sonunda DJ Onur Yıldız katılımcılara konser verdi.

whatsapp-image-2024-06-26-at-10-52-38-1-001.jpeg

whatsapp-image-2024-06-26-at-10-52-38-002.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum